Ambasador Republike Belorusije u poseti Novom Sadu

Sastanak je upriličen u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi, a razgovoru je prisustvovao i počasni konzul Republike Belorusije u Novom Sadu Dragoljub Švonja

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ambasadora Republike Belorusije u Srbiji Nj.E. gospodina Valerija Briljova.

Sastanak je upriličen u Svečanim salonima na Petrovaradinskoj tvrđavi, a razgovoru je prisustvovao i počasni konzul Republike Belorusije u Novom Sadu Dragoljub Švonja.

Sagovornici su se osvrnuli na nedavnu posetu delegacije Grada Novog Sada gradu pobratimu Gomelju povodom proslave 875 godina od osnivanja tog beloruskog grada. Gradonačelnik je tom prilikom istakao da već četiri godine, u formalnom smislu, traje prijateljstvo dva grada, a da narode prvenstveno vezuju zajednička istorija i tradicija.

Foto: novisad.rs

U tom kontekstu, ambasador je predložio intenziviranje saradnje, i to ne samo gomeljskog regiona sa Vojvodinom, već i gradova u okviru neke zvanične manifestacije sa širokim spektrom aktivnosti. Gradonačelnik Vučević je izrazio spremnost za partnerstvo Grada u takvom poduhvatu i dodao da bi fokus verovatno bio na promociji kulturnih odlika dva naroda, zatim na zbližavanju omladine, jačanju poslovnog ambijenta, a sve u susret 2019. godini kada Novi Sad postaje Omladinska prestonica Evrope i 2021. kada će biti Evropska prestonica kulture.

Zvaničnici su se saglasili da postoji velika želja, ali i ozbiljna perspektiva za dalji razvoj odnosa i da se očekuje unapređenje saradnje dve zemlje, prvenstveno kroz jačanje aktivnosti dva pobratimska grada i realizaciju zajedničkih projekata u budućnosti.

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA