Srbija je omiljena destinacija mnogima: Čak 7.000 turista došlo je iz ove jedne zemlje

Sa zemljama iz okruženja radimo na kreiranju novih zajedničkih proizvoda jer jedino povezivanjem ponuda region ima veliku šansu da privuče turiste

  • 1

Državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Miroslav Knežević izjavio je danas da je u prvih sedam meseci ove godine broj turista sa dalekih tržišta porastao za 65 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Beograd ubedljivo prvi na listi: Naša prestonica i još jedno mesto na Balkanu uvršteni u "neizvikana" najbolja mesta na svetu

On je za Tanjug istakao da je tom trendu veoma doprinelo ukidanje viza za građane Kine početkom godine, kao i intenzivnija promocija Srbije kao turističke destinacije na dalekim tržištima.

- Naš prioritet je privlačenje turista sa dalekih destinacija, poput Kine, Indije, Japana i u tom cilju sa zemljama iz okruženja radimo na kreiranju novih zajedničkih proizvoda jer jedino povezivanjem ponuda region ima veliku šansu da privuče turiste sa dalekih tržišta i značajnije poveća turistički promet - istakao je državni sekretar.

Knežević je podsetio i da je nedavno uvedena avionska linija Peking - Beograd, kao i da su ukinute vize za građane Indije i Irana, što će takođe doprineti povećanju prihoda od turizma sa dalekih tržišta.

Foto: Google Maps, Pixabay

Kao ilustrativan, on je naveo primer libanskih turista koji su zabeležili ogroman rast broja dolazaka u Srbiju ove godine.

- Prema podacima sa kojima raspolažemo, prethodne godine Srbiju je posetilo ukupno 3.200 Libanaca, dok je samo za prvih šest meseci ove godine zabeleženo 7.000 turista iz ove zemlje - objasnio je državni sekretar.

Razlozi za rast broja dolazaka libanskih turista su profilisanje Srbije i Beograda kao značajne destinacije za održavanje konferencija i seminara i sportskih kampova, pa je, kako je dodao, više stotina lekara, farmaceuta i sportista iz Libana boravilo u Srbiji po ovom osnovu.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BASA

    29. septembar 2017 | 15:13

    Da je mir u svetu , zaobilazili bi nas , kao sto su to radili do sada ! Jos jedan dokaz da smo mirna i bezbedna zemlja ! I imamo cime da se pohvalimo i da pokazemo !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA