TELEGRAF SAZNAJE Haradinajev prijatelj želi da kupi "Frikom": Srpski gigant odlazi u ruke Albanaca?

Potencijalni kupac Gazmend Aziz Abraši ujedno je i kandidat za gradonačelnika Prištine ispred Haradinajeve "Alijanse za budućnost Kosova"

  • 61

Albanac Gazmend Aziz Abraši uskoro bi, preko svojih veza u centralnoj Srbiji, mogao da postane novi vlasnik kompanije "Frikom". Abraši je veliki prijatelj Ramuša Haradinaja i potpredsednik njegove "Alijanse za budućnost Kosova", a kako Telegraf saznaje, ima veliku želju da spisku svojih firmi pridoda i srpskog giganta. Abraši je, inače, kandidat za gradonačelnika Prištine ispred Haradinajeve "Alijanse".

Haradinaj udara na jug Srbije: Rešićemo "istočno Kosovo"

Sve do 2014. godine Abraši se nije bavio politikom, ali 11. maja pristupa "Alijansi" svog velikog prijatelja Ramuša Haradinaja.

- Smatram da u saradnji sa Haradinajem mogu više da doprinesem ekonomiji na Kosovu, jer sam već 25 godina biznismen koji pomaže ekonomski razvoj ove zemlje - rekao je Abraši tada.

Već je poslovao kao zastupnik srpskih firmi na Kosovu i Metohiji, a sada je rešio da postane i vlasnik jedne od njih, "Frikoma". Tako bi, kao produžena ruka Ramuša Haradinaja, direktno poslovao u Srbiji.

Napominjemo i da je Gazmend sin Aziza Abrašija, dugogodišnjeg i poslednjeg direktora Rudarsko-metalurško-hemijskog kombinata olova i cinka "Trepča", koji je zbog malverzacija u jugoslovenskom gigantu 1989. godine bio u zatvoru.

Za razliku od oca, Gazmend se trudio da poslednjih 25 godina izgradi čisto ime u poslovnom svetu, kao jedan od najistaknutijih kosovskih biznismena.

Međutim, mrlju na "besprekornu" karijeru stavlja slučaj sa privatizacijom hotela "Grand" u Prištini.

Prema navodima EULEKS-a, Abraši je, zajedno sa Dinom Asanijem, direktorom kosovske Agencije za privatizaciju, tražio mito od 4 miliona evra kako bi se privatizacija hotela odvijala nesmetano.

Abraši je negirao sve navode EULEKS-a, ali su oni ostali zabeleženi u dokumentarnom filmu "11 noževa", snimljenom nakon spornog samoubistva Abrašijevog partnera Dina Asanija.

Ovo nije jedini slučaj u traženju mita za privatizaciju za koji su njih dvojica sumnjičeni.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • RADZA

    3. oktobar 2017 | 16:15

    Dobro je rekao Petar Bozovic u filmu braca po materi. A ZA MALO PARA I ZA MALO VLASTI SPREMNI SMO DA PRODAMO SVE : OCA ,MAJKU,BRATA,SESTRU, SVE ....Mi smo katastrofa narod nista nam nije sveto

  • predator

    3. oktobar 2017 | 16:16

    Više ne jedam čokoladni sladoled Frikomov ako ta firma padne u ruke albanaca

  • Vota

    3. oktobar 2017 | 18:17

    Frikom.nije Srpski vec Hrvacki gigant.Koliko ja znam vkasnik frikoma je Todoricev Agrokor I on sad posto je u velikim problemima trazi kupce.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA