Novosađani dobijaju od 40.000 do 400.000 dinara za ovakve povrede!

Sudski postupci za naknadu štete traju relativno dugo tako da su u toku rešavanja po tužbama građana iz prošle godine

  • 6

Iz novosadskog gradskog budžeta biće i ove godine izdvojeni milionski iznosi za naknadu šteta po tužbama građana zbog ujeda pasa lutalica. Građani su u prvih šest meseci ove godine pokrenuli ukupno 506 tužbi za naknadu štete zbog napada napuštenih pasa na različitim gradskim lokacijama.

U SRBIJI NA OVOME ZARAĐUJU MILIONE: KUVAJU PSEĆE GLAVE, pa se njima namerno UJEDAJU!

Prema informaciji Gradske uprave za komunalne poslove, dostavljenoj na prošloj sednici Skupštine grada u obliku odgovora na odborničko pitanje, tokom pretprošle godine bilo je čak 1.804 tužbe protiv grada za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica.

Prema poslednjim podacima, te naknade su iznosile od 80.000 do 400.000 dinara.

JKP "Zoohigijena i veterina" primilo je ukupno 118 tužbi za naknadu štete zbog ujeda pasa lutalica.

U isto vreme, po istom osnovu gradsko Pravobranilaštvo evidentiralo je 388 tužbi građana protiv gradskih službi.

Foto-ilustracija: Profimedia
Foto-ilustracija: Profimedia

- Podneto je i 143 predloga za mirno rešenje spora radi naknade štete nastale usled ujeda životinja - precizirano je u odgovoru na pitanje odbornika Vanje Božića. - Pravilnik o postupku za mirno rešavanje sporova donet je krajem 2015. godine, a njegovom primenom znatno se smanjuju iznosi koji se određuju posle okončanja sudskih postupaka.

ZA DVA MESECA 25 VANSUDSKIH PORAVNANJA 

Tako je prema izveštaju Pravobranilaštva za prošlu godinu, za samo dva meseca zaključeno 25 vansudskih poravnanja na ime naknade štete od povrede, na taj način su građanima isplaćeni iznosi od 40.000 do 80.000 dinara. Prema navodima Pravobranilaštva, organa koji zastupa Novi Sad ili ustanove čiji je grad osnivač, umanjeni su troškovi sudskih postupaka i zakonske zatezne kamate, koji su nesrazmerno veliki u odnosu na visine tužbenih zahteva.

Sudski postupci za naknadu štete zbog ujeda pasa traju relativno dugo tako da su u toku rešavanja po tužbama građana iz prošle godine.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ju1

    9. oktobar 2017 | 16:11

    Pa valjda mnogo manje košta sklanjanje lutalica sa ulica!Naknadu treba da plaćaju organizacije i društva za zaštitu životija a ne iz dzepa građana!Kerovima nije mesto tamo gde borave ljudi i deca!Ko želi ljubimca neka ga registruje i čuva kod kuće!Kad ih šetaju korpa i tačka osim za one nežne malecke koji liče na ljubimce a ne na dzukele!Ostalo van sa ulica!

  • PaJa

    9. oktobar 2017 | 15:56

    Sudski postupci za naknadu štete zbog ujeda pasa po tužbama građana traju dugo tako da se trenutno rešavaju postupci od pretprošle godine, a od prošle će kada dođu na red za godinu ili dve dana.

  • GG

    9. oktobar 2017 | 16:24

    JEFTINIJE je besplatno sterilisati vlasnicke pse i tako smanjiti broj pasa koji ce potencijalno postati lutalice. Naravno, NE obavezno sterilisati, samo ko zeli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA