Da se naježiš: Srpski đaci na Krfu otpevali "Pukni zoro" na grčkom jeziku (FOTO) (VIDEO)

Oni su proveli dve nedelje na Krfu, obišli sve kulturne i duhovne znamenitosti ovog ostrva. Takođe su se bavili izučavanjem istorijskih momenata na mestima na kojima su se dogodili pre jednog veka za vreme Prvog svetskog rata

  • 6

Iz godine u godinu interesovanje talentovanih đaka i njihovih profesora za učešće u praktično-obrazovnoj eskurziji u okviru projekta " Stopama naših predaka", sve je veće.

Grmeće ''Pukni, zoro'' na Marakani: Poznato je i ko će je pevati pred meč Srbije i Gruzije (VIDEO)

Slovenac tvrdi: Pesma "Pukni zoro" nije nastala u Prvom svetskom ratu

U ovogodišnjem njenom nastavku, u oštroj konkurenciji mesto za četrnaestodnevnu obrazovno-praktičnu eskurziju na ostrvo Krf osvojili su đaci koji su bili najbolje plasirani na Konkursima Svetosavskog zvonca: "Koreni" i "Putovanje železnicom – predeli, lica, horizonti", zatim najbolji đaci iz veronauke iz Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore, kao i đaci generacije osnovnih škola sa teritorije opština Stara Pazova i najveće beogradske opštine - Gradske opštine Palilula.

Oni su proveli dve nedelje na Krfu, obišli sve kulturne i duhovne znamenitosti ovog ostrva (Plavu grobnicu, ostrvo Vido, Srpsku kuću, Agios Mateos, luku Guvija, Gvozdeni puk). Takođe su se bavili izučavanjem istorijskih momenata na mestima na kojima su se dogodili pre jednog veka za vreme Prvog svetskog rata.

Pritnskrin: Youtube/SvetosavskoZvonce

Ovogodišnja generacija najboljih đaka regiona je i pesmu "Pukni zoro" obojila novim emocijama, otpevavši je na srpskom i na grčkom jeziku.

Pritnskrin: Youtube/SvetosavskoZvonce

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA