Opština Ivanjica na muci: Sela bez struje, opšta pometnja

Problema sa snabdevanjem električnom energijom, zbog snega, ima u skoro svim golijskim selima, kao i u Bratljevu, Kovilju i Erčegama

  • 2

U ranim jutarnjim satima počeo je da pada sneg u višim predelima opštine Ivanjica, što je izazvalo probleme sa snabdevanjem električnom energijom u skoro svim golijskim selima, kao i u Bratljevu, Kovilju i Erčegama.

SRBIJA SE ZABELELA: U gradovima lije kiša, na planinama sneg, ovim deonicama nećete moći! (FOTO) (VIDEO)

Zamenik predsednika opštine Ivanjica Momčilo Mitrović rekao je za Glas zapadne Srbije da je najveći problem to što Radna jedinica EPS u Ivanjici ne raspolaže sredstvima i opremom kojoi su neophodni za otklanjanje kvarova na niskonaponskoj i visokonaponskoj mreži u ovakim situacijama.

On napominje da nedostaju i vozila i kaže kako će se Opština Ivanjica obratiti nadležnim institucijama u Beogradu kako bi došlo do rešavanja ovog problema.

Slična situacija je i u opštini Bajina Bašta gde više sela sa po 300 i 500 stanovnika kao što je Ovčinja struje nemaju po nekoliko sedmica. Sve njih brine kakvo će stanje biti kada počne da pada sneg.

Foto: Tanjug/PP Media Prijepolje

Na teritoriji opštine Ivanjica sneg pada samo u planinskim predelima.

- Za sada nema zadržavanja snega na kolovozima, a do kraja dana ćemo znati da li će biti potrebno da mašine izađu na teren - kazao je Mitrović.

Zbog snežnih padavina saobraćaj se odvija otežano na deonici državnog puta Divljak - Ivanjica - Gajićeva, a ekipe na terenu i rade na čišćenju snega.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jelen

    24. oktobar 2017 | 15:04

    Oni bolje da naprave ski centar nego što sade maline.isto im se na proleće dogodilo.

  • Skiner

    25. oktobar 2017 | 00:46

    Evo u Beogradu u Pop Sojanovoj ulici stoji najmanje par džipova HE Đerdapa. Pošto je to ista firma, mogu da im proslede Dastere i koriste ih za terene, a ne za vozikanje do Kladova. Ili možda da skupljamo prilog za kupovinu džipa EPS-a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA