≫ 

Sneg obarao stubove, nema struje, teška situacija u selima oko Ivanjice i Nove Varoši

Distribucija je, čini se, poprilično neopremljena terenskim vozilima kao i ljudstvom. Oni se bore da otklone kvarove, međutim to ne ide tako brzo

  • 2

Oko 900 domaćinstava u opštini Ivanjica i danas je bez struje, rekao je za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović. On je istakao da je najteža situacija u golijskim selima, Erčegama, Bratljevu i Kovilju.

Opština Ivanjica na muci: Sela bez struje, opšta pometnja

SRBIJA SE ZABELELA: U gradovima lije kiša, na planinama sneg, ovim deonicama nećete moći! (FOTO) (VIDEO)

U pojedinim selima nema struje od juče ujutru a najveći problem su neraskresane trase, opšte loše stanje niskonaponske mreže.

Mitrović kaže da je Elektrodistribucija ovaj sneg dočekala nespremno.

Mitrović je kazao da su radnicima ivaljičke elektrodistribucije u pomoć stigli radnici iz okolnih gradova, ali kada će doći do normalizacije u snabdevanju električnom energijom još uvek se ne zna.

Inače, veliki odron zatrpao je put za Deviće tako da je ovo selu u ovom trenutku odsečeno od Ivanjice.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Zbog toga sanitet koji prevozi pacijente na dijalizu nije bio u stanju da dođe do njih.

- Lokalna samouprava uputila je mašine da oslobode prolaz ka selu Deviću i u ovom trenutku oni su na terenu - izjavio je za Glas zapadne Srbije zamenik predsednika opštine Momčilo Mitrović.

I na teritoriji opštine Nova Varoš oko 600 domaćinstava je bez struje, najkritičnije je u selima oko Jasenova, Trudovo i Murtenica, kao i zlatarska sela ka Sjenici.

- U Vodenoj poljani sneg je preko metra i ekipe su izašle na teren ali da li će se izboriti po takvom vremenu i sa takvom opremom i koliko će to biti trajno, videćemo - rekao je predsednik opštine Nova Varoš Radosava Vasiljević.

Foto: Tanjug/PP Media Prijepolje

Prema njegovim rečima, problem je ponovo u niskonaponskoj mreži.

- Zbog težine snega grane su pale po provodnicima i pokidale ih. Ponegde su oboreni i stubovi - rekao je Vasiljević u izjavi za Glas zapadne Srbije.

On je dodao da je distribucija poprilično neopremljena terenskim vozilima kao i ljudstvom i da se bore da otklone kvarove, međutim to ne ide tako brzo.

Sedam sjeničkih sela do kraja dana dobija struju

Veliki sneg koji je pao na teritoriji opštine Sjenica izazvao je probleme u snabdevanju električnom energijom sela na Jadovniku i to: Gonje, Mašovići i Pralja, rekao je u izjavi za Glas zapadne Srbije direktor Elektrodistribucije Sjenica Mešić Rušid.

- Oko 60 domaćinstava je ostalo bez struje i još devet u MZ Bare u dva sela - rekao je Mešić.

Prema njegovim rečima, do kraja dana biće otklonjeni svi kvarovi, iako zbog specifičnosti predela nedostaju terenska vozila.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • petarleskovac

    25. oktobar 2017 | 12:53

    U EPS-u je stanje katastrofalno sto se tice radne snage i vozila,manjak radnika dovodi do toga da se resursi ne odrzavaju ne unapredjuju,,vecina radnika koja se i primala u zadnje vreme u EPS-u su veze preko stranaka,ali da rade po kancelarijama,tako da imate apsurd da skoro kancelarijski sluzbenici sede jedno drugom u krilo,,nemaju angazman,vec rade nesto sto nema veze sa energetikom,,,,,smisljaju neke gluposti,kako bi opravdali postojanje njihovog radnog mesta,,naravno vlast to ne interesuje,jer su uglavili svoje sticenike na dobre pozicije ,sa dobrim platama,,a narod ne mora da ima struju

  • xyz

    25. oktobar 2017 | 22:51

    U Ivanjičkom Epsu i Telekomu je stanje ja kastrodalno. Posle dorucka radnicima Telekoma treba dubak (iz restorana Lipa vise ne izlaze ) a u Epsu zasta se god obratis nema para ako mozes sam da finansiras

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA