Srpkinje se i dalje odriču svoje imovine u korist braće: Najčešće u ovim krajevima zemlje

- Ranije je bilo pravilo da sestra svoju imovinu ostavi bratu i takvi slučajevi su bili češći nego danas - kaže advokat Dragomir Jocković

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • mia

    30. septembar 2018 | 22:14

    Roditelji nisu ostavili testament, umrli, na sudu sva imovina podeljena na pola izmedju mene I brata, ali on je na roditeljskoj kuci promenio brave, ne dozvoljava mi pristup I prekinuo je svaku komunikaciju a svima prica kako sam mu otela imovinu jer se nisam odrekla na sudu.

  • Naivna

    22. februar 2018 | 07:57

    Poštovani, Molim za savet! Elem, u braku sam bila i sticala 20 I po godina. Napustila sam zajednicu jer je muž izgubivsi slučaj na sudu, uprkos borbi od 15 godina "dozvolio" da se poverilac uknjiži na POLA KUĆE I POLA SVEGA. Kažem, pola jer drugu polovinu je "OSIGURAO " tako što se nakon smrti njegovog oca odrekao celokupne imovine u korist svoje rodjene sestre, koja je za 14 godina koliko je bila u nekoj zabiti bogu iza nogu samo 2 puta došla da obiđe brata, pritom bolesnog, jer kao posledica tog procesa sa poveriocem, imao je izliv krvi na mozgu i epilepsiju kao recidiv operacije. 11 I po godina sam ja brinula o njemu BOLESNOM a dvoje dece koju smo izrodili su bili podređeni kao i sve njegovom ozdravljenju. Odlazim u podstanare, razvodimo se. On ostaje sa mladjim detetom - sa sinom. Ćerka na školovanju ali je odlazila kući. Nije prošlo ni godinu dana od razvoda, na žalost on je samo skončao svoj život - nije preživeo srčani udar... Jer ostao je sam. Sin poželeo i otišao na školovanje u inostranstvo u svojoj 14 godini. U septembru je otišao a u junu, jadan bio u putu, posao je da maturu proslavi sa svojim društvom iz škole, koju je pohađao do pre 9 meseci. Tata je njegov preminuo te noći dok je mali putovao. Nakon sahrane, njegova sestra ostaje u kući sa sinom i tipom sa kojim je živela u njegovoj kući 300km od nas. Moju ćerku izbacila je iz kuće, uknjizila se nakon tri meseca od smrti svog brata a oca moje dece. Potpisala ugovor sa zakupcima dva lokala, koje smo mi u zajednici sticali teškom mukom, ubira kiriju i naravno da mojoj deci ne daje ništa. Majku svoju je sasvim okrenula protiv moje ćerke. I laže mog sina da će mu vratiti tu polovinu imovine...Ja nemam nikakva prava jer sam se razvela a i on se odrekao u sestrinu korist jer joj je donekle verovao, kažem, donekle jer ipak je uzeo nešto i imamo nešto od nje... Jedino što imamo od nje je njen jedan jedini blanko potpis! Molim za savet!

  • Sestric

    31. oktobar 2017 | 15:29

    Pitam se samo kakav je to brat kada vrsi pritisak na sestru da mu ustupi deo koji joj pripada?Zar nisu zajedno rasli i trpeli podjednako da bi im roditelji nesto ostavili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA