• 17

Ludilo na prvom kružnom toku u Užicu: Vozač zbunjen, ne zna gde je desno - snimak nasmejao ceo region (VIDEO)

Osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali za pojedine Užičane to ne važi pa su automobil usmerili u kontra smeru

  • 17

Juče je u Užicu proradio prvi kružni tok u gradu, a da se pojedini Užičani nisu snašli baš najbolje pokazuje upravo ovaj snimak, koji se munjevitom brzinom društvenim mrežama.

Jeziv prizor na auto-putu: Jurio iz Beograda sumanutom brzinom, u kontrasmeru, brzom trakom! (VIDEO)

Užičanin ne samo da je skrenuo levo i vozio u susret automobilima koji su se pravilno kretali, već se okretao nasred kružnog toka, pa je iz raskrnice izašao trakom predviđenom za ulazak, a ne izlazak iz kružnog toka.

Možda bi se prekršaj i mogao tolerisati da pravila vožnje na kružnom toku nisu regulisana sa čak 60 saobraćajnih znakova i jasno iscrtanom horizontalom signalizacijom.

Osnovno pravilo u kružnom toku je da se prilikom ulaska u raskrnicu mora voziti u desnu stranu, ali je jedan od vozača usmerio automobil u kontra smeru.

Izgradnju kružnog toka na raskrsnici Omladinske i Ulice Nikole Pašića, uz postavljanje dva parkinga i asfaltiranje mosta preko Đetinje, sa 50 miliona dinara finansirali su "Putevi Srbije".

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Komentari

  • kamy

    Na ovom kruznom toku nedostaju saobracajni znakovi ,ovakva nesnalazenja se desavaju svuda. Inace su kruzni tokovi odlicna resenja za brzi protok saobracaja i treba ih sto vise izgradjivati, veoma prakticno resenje i visestruko bolje od klasicnih raskrsnica.

  • Opaa

    Nije vozac kriv kad nikad nije mrdnuo iz uzica a prvi put u zivotu vidio kruzni tok.dobro se nije vitio cijeli dan po kruznom a bice i takvih

  • kole

    Ja ovakav kruzni tok jos nisam video da se ulazi na kruzni tok sa dve trake

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima