U čelo ubrizgaju 25.000 dinara, u usnu 30.000: Koliko lepota košta ženu u Srbiji?

U vreme kad je izgled postao imperativ, nije ni čudo da se žene sve više odlučuju da svoj fizički izgled "prilagode" današnjim standardima lepote

  • 29

U Srbiji je sve veći broj žena koje kod zubara odlaze, ne da bi sredile svoj osmeh, već da izvrše estetske korekcije na licu.

Stomatolozi u svojim ordinacijama "popravljaju" usne hijaluronskim filerima, a za to je potrebno izdvojiti oko 29.000 dinara po špricu kojim se kiselina ubrizgava u gornju i donju usnu. Takođe, i veliki broj žena traži botoks kako bi ublažile bore na čelu.

Zbog estetskih operacija i bisernih zuba masovno dolaze u Srbiju: Stižu čak iz Kanade, plate put, smeštaj i zahvat, i SVE IM SE ISPLATI!

Cene filera nisu iste u svakoj zubarskoj ordinaciji, već variraju. Takođe na njih utiče i želja onih koji se odluče za korekciju.

- Kod nas u ordinaciji jedan špric u kome se nalazi hijaluronska kiselina košta 250 evra, odnosno 29.000 dinara. Filer se iz njega ubacuje u obe usne. Naravno, ukoliko žena želi da ima veće usne i da jedan špric iskoristi, za na primer gornju usnu, onda je potrebno da plati dva šprica - kažu za Telegraf.rs iz jedne beogradske stomatološke ordinacije.

Sve je veći broj žena koje se već u 30-im godinama odlučuju da ubrizgaju botoks u čelo, smatrajući da je bolje da na vreme reaguju, kako im se bore ne bi urezale mnogo duboko.

- Kod nas dolaze i mlade žene koje još nemaju bore na licu i traže da im ubrizgamo botoks kako bi se "osigurale" da u zrelijim godinama izgledaju mlađe. U našoj ordinaciji cena ubrizgavanja botoksa u čelo, iznosi 20.000 dinara - navode iz ordinacije.

Foto: Pixabay

Zaposleni u jednoj novosadskoj ordinaciji navode da je veoma bitno kakav je kvalitet hijalurona koji se koristi, i da cena u stvari zavisi od toga.

- Mi koristimo najbolji hijaluronski filer i kod nas je cena po kubiku 30.000 dinara, i to je ženama uglavnom dovoljno samo za jednu usnu. Veoma je bitno da se koristi kvalitetan filer, jer se često dešavalo da on popuni deo između nosa i usta i da stvori ugrušak koji deluje kao zrno graška. U tom slučaju, jedino rešenje je da se taj ugrušak izvadi operativnim putem, ali tad ostaje ožiljak - apeluju iz jedne zubarske ordinacije u Novom Sadu, da se vodi računa o kvalitetu filera koji se stavlja u usne.

Iako saloni lepote imaju povoljnije cene, zubari skreću pažnju da je ovakve intervencije najbolje obavljati u ordinacijama.

- Mi zaista savetujemo da ljudi ovakve estetske korekcije obavljaju kod lekara, a ne po salonima lepote, iako su oni povoljniji sa cenama, zato što je bitno da to izvede stručno lice. Takođe savetujemo ženama da budu skromne kad su u pitanju korekcije, da ne preteruju, jer to onda može da izgleda ružno - kažu iz novosadske zubarske ordinacije.

Ranijih godina, estetske intervencije su se najčešće vezivale za ličnosti sa estrade, a u današnje vreme njima podležu i žene koje ne pripadaju tom svetu. U vreme kad je izgled postao imperativ, nije ni čudo da se žene sve više odlučuju da svoj fizički izgled "prilagode" današnjim standardima lepote.

Daljinac

(I.Vlajković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bg

    20. novembar 2017 | 22:30

    Jeste da, svi volite prirodne devojke!? A zasto se onda vecina muskaraca okrece samo za plastikom... ? Toliko lepih i prirodnih devojaka ima, koje su same i niko im ne prilazi! A takav akcenat stavljate na to da volite prirodne devojke...

  • неважно

    20. novembar 2017 | 20:59

    Лепота није којекакво убризгавање штетних препарата лепота је здрав разум и чиста душа

  • Neko

    20. novembar 2017 | 21:05

    Pa, ono cuveno...niko te ne moze nagrditi kao sto mozes sam

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA