≫ 

U Srbiji proglašen narandžasti meteoalarm zbog opasnog vremena

Očekuju nas jaki udari vetra olujne jačine

  • 0

Srbi će se danas boriti sa vetrom koji će u pojedinim krajevima dostizati i olujnu jačinu a zbog čega sve nadležne službe upozoravaju na oprez.

VELIKA VREMENSKA PROGNOZA ZA DECEMBAR: Evo kada će biti kiše i snega, a koliko sunčanih dana (FOTO)

S tim u vezi Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na olujni vetar koje važi do sutra do 13 sati. 

- Ujutro i pre podne nа plаninаmа, u južnom Bаnаtu i donjemu Podunаvlju jаk i olujni južni i jugoistočni vetаr - navodi se u upozorenju RHMZ.

U većini krajeva južne i jugozapadne Srbije, kako upozorava RHMZ, očekuje se od 20 do 30 milimetara kiše, a na krajnjem jugozapadu i jugu i preko 40.

Zbog toga je u većem delu Srbije na snazi narandžasti i žiti meteoalarm. Zbog jakog vetra u Beogradu je žuti, dok je, takođe, zbog vetra narandžasti meteoalarm na snazi u Banatu, a u jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji zbog kiše koja će pasti.

Foto: Printskrin/RHMZ

To znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv.

S obzirom na ovakvo vreme, Auto-moto savez Srbije posavetovao je vozače da uspore vožnu pored klisura, ali i na mostovima i pored reke, jer je tu vetar uvek jači, dok je u Timočkoj i Negotinskoj krajini moguća kiša koja će se lediti pri tlu.

Foto: Printskrin/RHMZ

Inače, na našim graničnim prelazima, zadržavanja za putnička vozila nisu duža od 20 minuta, naveo je AMS S.

Prema podacima Uprave granične policije, za teretna motorna vozila na izlazu iz Srbije zadržavanja na Horgošu i Batrovcima su po 180 minuta, a na Gradini 90 minuta.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA