Karići ostali bez "Kadinjače": Prodata vojna kasarna u Valjevu (FOTO)

Novi vlasnik za 1,4 miliona evra dobio je kompleks koji čini 15 objekata sa oko 4.000 kvadrata, na 2,4 hektara

  • 3

Vojni kompleks "Kadinjača“ u Valjevu kupila je firma "Publik“ iz tog grada, potvrđeno je za Telegraf.rs u Ministarstvu odbrane.

U ovom gradu nema mesta za mrtve: U Valjevu sahranjuju gde stignu, čak i na vojnoj zemlji

- Ugovor o kupoprodaji kasarne "Kadinjača" sklopljen je između Republičke direkcije za imovinu i Društva za proizvodnju, promet i usluge "Publik" d.o.o. koje je bilo najpovoljniji ponuđač - navedeno je u odgovoru Ministarstva odbrane koji je dostavljen našem portalu.

U Ministarstvu odbrane ne navode po kojoj ceni je prodata valjevska kasarna "Kadinjača“, a kako nezvanično saznajemo, reč je o sumi od oko 1,4 miliona evra.

Novi vlasnik dobio je kompleks koji čini 15 objekata sa oko 4.000 kvadrata, a ukupna površina "Kadinjače“ je skoro 2,4 hektara.

Pojedini mediji su sredinom septembra objavili da je preduzeće „Publik“ kupilo valjevsku kasarnu po ceni od 1,4 miliona evra. Vlasnik tog preduzeća je potom u izjavi za lokalnu televiziju demantovao da ju je kupio.

Međutim, ispostavilo se da je ta informacija tačna.

Foto: Telegraf

Za sada nije poznato kakve su namere novog vlasnika "Kadinjače“ sa tim prostorom. Kako saznajemo, na toj lokaciji je dozvoljena izgradnja trgovačkog centra, hotelskog kompleksa i sličnih objekata.

Za ovaj kompleks, inače, kao jedan od zainteresovanih pomijao se Bogoljub Karić. U martu mesecu ove godin e mediji su pisali da je on na mestu ove kasare hteo da gradi socijalne stanove.

Daljinac

(S. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA