Predstavnica Evropskog omladinskog foruma posetila Novi Sad (FOTO)

Rita Jonušaite izjavila je da je Evropski omladinski forum platforma koja ujedinjuje više od 100 omladinskih organizacija širom Evrope

  • 0

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se sa predstavnicom Evropskog omladinskog foruma iz Brisela Ritom Jonušaite koja je u poseti Novom Sadu u okviru aktivnosti projekta ''OPENS 2019''.

Nikad bolji odnosi dve zemlje: Gradonačelnik Novog Sada ugostio ambasadora Mađarske (FOTO)

- Imamo čast da ugostimo predstavnicu Evropskog omladinskog foruma koja zajedno sa prijateljima iz OPENS-a i Novosadskog omladinskog foruma utvrđuje šta je do sada urađeno i kakvi su planovi za dalje. Grad je spremio snažnu budžetsku podršku OPENS-u za 2018. godinu, ali podršku očekujemo i sa državnog i pokrajinskog nivoa. Međutim, nije akcenat samo na finansijskim pitanjima, već generalno na podršci od svih faktora odlučivanja. Siguran sam da će u Brisel otići pozitivan izveštaj iz Novog Sada, i da ćemo biti dobar primer drugim gradovima koji će biti Omladinske prestonice – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Foto: novisad.rs

Rita Jonušaite izjavila je da je Evropski omladinski forum platforma koja ujedinjuje više od 100 omladinskih organizacija širom Evrope.

- Glavni cilj moje posete je da vidim kako Novi Sad napreduje u pripremama za Omladinsku prestonicu Evrope 2019. godine. Pored gradonačelnika srešću se sa omladinskim organizacijama, timom koji rukovodi projektom ''OPENS 2019'', nastojeći da ustanovim kako najbolje možemo da podržimo implementaciju Projekta – rekla je Rita Jonušaite ističući da je veoma zadovoljna onim što je do sada videla i saznala kada je reč o aktivnostima Novog Sada u okviru projekta ''OPENS 2019''.

Foto: novisad.rs

Inače, Novosadski omladinski forum je neformalno telo koje čini 41 organizacija mladih i za mlade u Novom Sadu, a rezultat je aktivnosti Projekta ''OPENS 2019''. Osnovni ciljevi delovanja tog tela su podsticanje saradnje Grada Novog Sada i mladih, unapređenje sistemske brige o mladima na lokalnom nivou putem javnog zagovaranja, praćenje rada lokalnih institucija i javnih politika od značaja za mlade kroz partnerstvo sa resornim organima Gradske uprave, kao i kreiranje i praćenje procesa donošenja i sprovođenja Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada.

Sastanku u Gradskoj kući takođe su prisustvovali član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin i koordinator projekta ''OPENS 2019'' Vukašin Grozdanović.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA