Ni kap, ali, ni kap alkohola! Od sutra je pojačana kontrola na putevima, koštaće vas skupo svaka greška

Analize saobraćajnih nezgoda u Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja

  • 36
Saobracajna policija

Foto: Telegraf

Saobraćajna policija sprovešće od sutra pa do 17. decembra akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerene na vožnju u alkoholisanom stanju i pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, saopštio je MUP.

Novi zakon tera vozače da rade test na čak 6 droga: Ko odbije, plaća do 120.000 dinara

Ova akcija u ponedeljak će početi u svim državama članicama organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Podsećaju se vozači da svaka kontrola vozača, odnosno vozila, podrazumeva i obavezno alkotestiranje vozača.

Foto: MUP Srbije

Analize saobraćajnih nezgoda u Srbiji ukazuju da se vožnja u alkoholisanom stanju javlja kao uticajni faktor nastanka saobraćajne nezgode u 8,5 odsto od ukupnog broja saobraćajnih nezgoda, odnosno u oko 15 odsto saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima, navodi se u saopstenju.

Tokom sprovođenja ove akcije, u istom periodu prošle godine, 1.286 vozača isključeno je iz saobraćaja zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, dok su 273 vozača zadržana na trežnjenju u službenim prostorijama.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zeljko PSG ex JSO

    10. decembar 2017 | 15:10

    I treba.Ja sam tu kontrolu uveo kad mi je sin polozio,ne treba njemu policiska kontrola tu sam ja.Auto se oduzima za stalno kao i vozacka koju sam ja finansirao i na kraju te jos pogazim ko plitak potokHoces da pijes,uzmi taksi ili zovi me ja cu doci u bilo koje doba po tebe sve razvesti kucama i rec necu reci.U suprotnom hmmm...

  • Пацифиста

    10. decembar 2017 | 19:23

    Кад ће кренути контрола путева ? За сваку рупу да путари плате казну.

  • cobi ns

    10. decembar 2017 | 13:46

    Nije meni nikako jasno kakve su to"akcije",kao u marketima???Kontrola bi trebalo da bude konstantna.....kakve akcije,kakvi bakrači,ko pije i vozi,ne čeka"akcije".....???!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA