• 5

"Putevi Srbije" tvrde da za kilometarske kolone na Kopaoniku nisu krive saobraćajke već nešto drugo

Radi se o istovremenom kretanju većeg broja posetilaca, koji su bili učesnici Ski openinga na Kopaoniku

  • 5

Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštilo je da nisu tačni navodi pojedinih medija da se na deonici Brzeće - Kopaonik u nedelju između 17 i 18 sati dogodio veći broj saobraćajnih nezgoda, koje su prouzrokovale kilometarske kolone vozila.

Drama na Kopaoniku! Zbog čak 7 udesa za sat vremena planina potpuno blokirana, još nema vesti o povređenima

Prema informacijama "Puteva Srbije", dostavljenim Tanjugu, radi se o istovremenom kretanju većeg broja posetilaca, koji su bili učesnici Ski openinga na Kopaoniku, što je ujedno i razlog sporijeg kretanja vozila.

Kako saopštavaju "Putevi Srbije", saobraćaj na deonici Brzeće - Kopaonik, odvijao se normalno.

JP "Putevi Srbije" apeluje na sve vozače da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, da voze veoma pažljivo i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Komentari

  • Makarije

    sve vozac do vozaca

  • Zak

    Samo da napravim poredjenje... kada u SAD meteorolozi najave sneg u toku dana krecu vozila sa posipanjem pueva, jos pre nego sto pocne da pada sneg. Ako nije veliki minus put posipaju prskalicom koja je postavljena vrlo nisko, rastvorom soli i vode - voda ubrzo ispari i ostane belicasta naslaga na putu tako da se sneg topi cim padne na put, a vozila sa ralicama cekaju u pripravnosti pored puta i na komandu preko radio stanice svi "izlecu" i pocinju sa ciscenjem snega i posipanjem soli ili neke hemije koja radi na nizim temperaturama nego so.

  • Ivan

    Putevi srbije da su bacali so na strani ka Brusu ne bi bilo toliko leda.Zašto onda nije bilo i kilometarske kolone ka Jošaničkoj banji nego se tamo saobraćaj odvijao normalno

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima