• 17

Napokon: Paprene kazne za bacanje petardi

Ove izmene zakona o javnom redu i miru koje bi trebalo koliko već ove nedelje da budu usvojene u Skupštini treba da spreče da dolazi do teških povreda

  • 17

Paljenje i bacanje petardi, topovskih udara ili drugih pirotehničkih sredstava ubuduće će se kažnjavati od 50.000 do 100.000 dinara, a odgovornost za maloletnike ispod 14 godina snosiće roditelji, staratelji ili usvojitelji. Ove izmene Zakona o javnom redu i miru koje bi trebalo koliko već ove nedelje da budu usvojene u Skupštini treba da spreče da dolazi do teških povreda.

Ako dete baci petardu, roditelj plaća 100.000 dinara: Menja se zakon, kazne drakonske (FOTO)

Topovski udar je devojčici iz Čačka razneo pluća, a kad joj je stigla odšteta, roditelji samo što nisu pali u nesvest od ŠOKA

Za one koji vole da se late oružja i šenluče u vreme slavlja kazne će biti od 100.000 do 150.000 donara, a moguća je i kazna zatvora do dva meseca. Do sada je ta kazna bila od 50.000 do 150.000 ili zatvor od mesec do dva meseca.

U MUP-u se nadaju da će konačno stati na put šenlučenju.

- Smatram da ćemo uz takav zakon  i našu pojačanu aktivnost na terenu smankiti broj prekršaja i povrede koje su vrlo česte, posebno kod maloletnika, teda ćemo obezbediti sigurnije okruženje. Nadam s eda vatrometa neće biti kao prethodnih godina, osim onog koji je legalizovan jer se tačno zna s kojom dozvolom i na koji način i koje pravno lice može da koristi pirotehnička sredstva - rekao je direktor policije Vladimir Rebić.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima