• 0

Novac od kazni biće upotrebljen na genijalan način: Posle 20 godina Kolarac dobija nov klavir!

U pitanju je 16 miliona dinara koji su opredeljeni ovoj zadužbini kulture na konkursu Ministarstva pravde za raspodelu sredstava prikupljenih primenom oportuniteta

  • 0

Posle više od 20 godina zadužbina Ilije Kolarca dobila je novi klavir, kupljen sredstvima iz oportuniteta, koja je za tu namenu opredelila komisija Ministarstva pravde.

KALIOPI: Akustična čarolija u Beogradu (FOTO)

Na novom klaviru večeras će u Kolarcu premijerno svirati zagrebački pijanista Ivo Pogorelić.

Ministarka pravde Nela Kuburović precizirala je u Čačku da je kupovina tog klavira jedan od dobrih primera da se sredstva prikupljena oportunitetom, pored zdravstva i prosvete opredelju i za kulturu.

U pitanju je 16 miliona dinara koji su opredeljeni ovoj zadužbini kulture na konkursu Ministarstva pravde za raspodelu sredstava prikupljenih primenom oportuniteta.

Foto: freeimages.com/j_schuler

Oportunitet je institut koji predstavlja odlaganje krivičnog gonjenja, pošto tužilac naloži okrivljenom da određeni novačni iznos uplati na poseban račun, sa kojeg se dalje preko konkursa Ministarstva pravde sredstva raspoređuju za zdravstvo, prosvetu, kulturu i druge društvene oblasti.

Ivo Pogorelić je u subotu na Kolarcu održao prvi koncert posle 30-ak godina, a za večeras je planiran drugi koncert.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima