Od Horgoša do Beograda korišćenje autoputa naplaćuje se po kilometru: Evo šta to znači

Osim što je ukupna putarina jeftinija, smanjene su i gužve  jer oni koji sada uđu na autoput na novoj rampi Subotica jug više se neće zaustavljati sve do Beograda, tačnije Stare Pazove

  • 6

Od utorka, 5. decembra na autoputu od Horgoša do Beograda konačno je u funkciji takozvani zatvoreni sistem naplate putarine, što znači da se naplata korištenja autoputa naplaćuje po pređenom kilometru.

NAJJAČA PRIČA MESECA: Šta se desi kad Turčin u Srbiji razume NIŠ umesto NIS

Osim što je ukupna putarina jeftinija, smanjene su i gužve  jer oni koji sada uđu na autoput na novoj rampi Subotica jug više se neće zaustavljati sve do Beograda, tačnije Stare Pazove.

Dosadašnja naplatna stanica na autoputu kod Siriga prestala je da radii očekuje se njeno uklanjanje sa autoputa, a novi sistem je proradio zahvaljujući kompletiranju izgradnje pet bočnih naplatnih stanica: Zmajevo, Vrbas, Feketić, Bačka Topola i Žednik.

U javnom preduzeću Putevi Srbije najavljuju da će zatvoreni sistem naplate putarine proraditi i na deonicama prema Makedoniji i Bugarskoj već od naredne godine.

Daljinac

(Telegraf.rs/SAT)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragoslav

    22. decembar 2017 | 16:49

    Posto placamo putarinu nebi trebali vise da placamo naknadu za odrzavanje puteva prilikom registracije.

  • Omon🇷🇺

    22. decembar 2017 | 21:26

    Kakvi su nam putevi trebali bi da budze putarina za dzabe

  • Sascha

    24. decembar 2017 | 12:14

    E jesmo alavi bre za ono malo autoputa daj sad da oljustimo vozace sram vas bilo bre imamo 300 kilometara autoputa i odma delji . nemacka bre ima sto puta duzi autoput pa se neplaca nista samo za kamione u Svajcarskoj kupis vinjetu 40 franaka i vozi godinu dana gde hoces samo mi i Austrijanci da mozemo oteli bi Vozacima novcanik . Bruka i sramota a cim izadjes sa autoputa osovine da polomis koliko nam dobri putevi jedino sto Velja profitiro od EU za one 3 mil.evra sto dadose za pueve al pola nema pojela maca :-).

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA