• 4

Ovih 6 gradova u Srbiji uskoro dobijaju više od 20.000 jeftinih stanova!

Ovi kvadrati će moći da se kupe na kredit, za koje će biti potrebno 10 odsto učešća

 • 4

Lokacije za izgradnju 20.295 jeftinih stanova u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu, Kraljevu i Vranju, već su određene, a njihova gradnja mogla bi da počne u prvoj polovini 2018. godine.

Ovo su lokacije na kojima će se graditi jeftini stanovi do 500 evra po kvadratu

Ovi kvadrati će moći da se kupe na kredit, za koje će biti potrebno 10 odsto učešća. Namenjeni su za pripadnike vojske, policije i službi bezbednosti.

U gradu Beogradu ukupne stambene potrebe pripadnika snaga bezbednosti Republike Srbije su 14.209 stambenih jedinica, a u prestonici je određeno pet lokacija za izgradnju jeftinih stanova. To su: Čukarica-Makiško polje, Novi Beograd-Blok 71 A, Palilula-Banja Ovča, Palilula-Borča i Surčin-Surčinsko polje, kažu u ministarstvu građevinarstva.

Jedina lokacija koja bi mogla da bude pripremljena za izgradnju u prvoj polovini 2018. godine jeste lokacija na opštini Palilula-Banja Ovča s obzirom na to da bi plan detaljne regulacije mogao da bude donet u kratkom roku.

Na navedenoj lokaciji rešeni su imovinsko-pravni odnosi tako da bi jedini trošak predstavljalo komunalno opremanje lokacije. Gradnja na ovoj lokaciji zadovoljila bi potrebe izgradnje oko 2.000 stanova što bi predstavljalo prvu fazu realizacije ovog projekta u gradu Beogradu. Precizniji broj stanova biće utvrđen kada se sagledaju potrebne strukture stanova.

Foto: pixabay.com

Kada je reč o Novom Sadu, ukupne stambene potrebe pripadnika snaga bezbednosti Republike Srbije su 1.810 stambenih jedinica. Predložene lokacije za realizaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti su: Sajlovo, Jugovićevo, Paragovo i Mišeluk 2.

Za ove četiri predložene lokacije postoji planski osnov šireg područja, koji može da bude stečen u prvoj polovini iduce godine. Sve su lokacije delimično komunalno opremljene, pa će biti potrebno još novca da to bude kompletno. Ipak, sa izgradnjom može da se počne u drugoj polovini iduce godine i to na jednoj ili više lokacija.

U Nišu ukupne stambene potrebe pripadnika snaga bezbednosti su 1.985 stambenih jedinica. Predložene lokacije su: Kasarna Knjaz Mihajlo-lokacija Adria.

Dobijena je, međutim, informacija da se na tom lokalitetu nalazi i arheološko nalazište, što bi usporilo ili onemogućilo izgradnju. Zatraženo je naknadno dostavljanje podataka.

Foto: pixabay.com

Kada je reč o Kragujevcu, u tom gradu stambene potrebe pripadnika snaga bezbednosti Republike Srbije su 533 stambenih jedinica. Predložena je lokacija Naselje Denino brdo i to je jedina lokacija, a na njoj je moguće izgraditi 80.000 kvadrata stambeno-poslovnog prostora.

Ukupne stambene potrebe pripadnika snaga bezbednosti u Kraljevu su 940 stambenih jedinica, a za to grad nudi samo jedan prostor, a to je tzv. "Voćareve livade" u naselju Ribnica. On se sastoji od tri lokacije na tri katastarske parcele na kojima je predvidena gradnja kolektivnog stanovanja. Na toj jedinoj lokaciji moguća je izgradnja 110.342 kvadrata.

U Vranju je predloženo šest lokacija i to u Donjem Asambariru i Viktor Bubnju, a potreba je za 818 stanova. Prema stepenu opremljenosti i svim drugim uslovima u gradu Vranju se može početi izgradnja u prvoj polovini 2018. godine na dve lokacije, dok preostale četiri nisu u javnoj svojini već su delimično ili u potpunosti u privatnom vlasništvu što bi dovelo do povećanja finansijskih sredstava koje je potrebno uložiti u realizaciju projekta.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • @#$

  27. decembar 2017 | 11:20

  Najbolje sva sela iseliti ili ostaviti ih da propadaju a sav narod sabiti u gradove.

  53
  2

  Podelite komentar

 • Radodrag

  27. decembar 2017 | 11:28

  Imaju li Beograd i drugi gradovi dovoljno razvijenu infrastrukturu da mogu biti "bogatiji" sa hiljadama novih "građana" i stanovnika? Od Beograda i dugih gradova nam se prave mravinjaci. Beograd postaje pretrpan i neuslovan za život. Ma najbitnije je da nam u nedogled trpaju i dalje nove i nove sugarađane. Graditeljska mafija neka sebi trpa profit u dzepove a što gradovi postaju sve neuslovniji za normalan život baš ih briga.

  51
  4

  Podelite komentar

 • Riki

  27. decembar 2017 | 15:58

  Obezbedi policiju da biju ostale beskucnike bravo narodna vlast

  22
  5

  Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima