• 1

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević čestitao novu 2018. godinu (FOTO)

On se tom prilikom zahvalio i saradnicima iz medijske sfere, odnosno novinarima, urednicima i svima onima koji sarađuju sa gradskom upravom tokom godine informišući javnost o relevantnim događajima

  • 1

Na novogodišnjem koktelu za novinare, koji je održan u Oficirskim paviljonima na Petrovaradinskoj tvrđavi, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zaključio je da se 2017. godina može okarakterisati kao veoma uspešna za Grad Novi Sad i Novosađane.

- Tekuća godina je prošla relativno mirno na lokalnom nivou i iskazana je politička stabilnost na gradskom nivou. Evidentno je dobro punjenje budžeta, ali s druge strane i nešto slabija realizacija velikih investicija. Očekujem da će u narednoj godini sve to ići na bolje, jer smo već otklonili sve remetilačke faktore. Događaj koji je za mene okarakterisao 2017. godinu jeste održavanje velikog skupa koji je podrazumevao sastanak predstavnika Kine i zemalja centralne i istočne Evrope - “Mehanizam 16+1”- pod okriljem inicijative "Jedan pojas, jedan put". U septembru je naš grad dobio priliku da bude domaćin tog međunarodnog skupa, čime je Novi Sad direktno pozicioniran kao mesto gde će biti definisana dalja politika i saradnja tih država u oblasti nauke i obrazovanja.

Foto: novisad.rs

Raduje i činjenica što imamo povećanje broja turista za 13,1% u odnosu na prošlu godinu, i to je posledica opšte atmosfere u državi, ali i Novog Sada kao titulara dve evropske prestonice. Imamo pad nezaposlenih, a istovremeno i rast broja zaposlenih, preciznije, na evidenciji NSZ se smanjio broj nezaposlenih za 4700 u proteklih 11 meseci, dok je u prethodnih pet godima čak 8000 više ljudi zaposlenih u Novom Sadu. Čeka nas još mnogo rada, ali već možemo ceniti da je Novi Sad na dobrom putu da postane jedan razvijeni srednjoevropski grad, grad koji stremi da u dogledno vreme bude polamilionski - naglasio je gradonačelnik Miloš Vučević.

Foto: novisad.rs

On se tom prilikom zahvalio i saradnicima iz medijske sfere, odnosno novinarima, urednicima i svima onima koji sarađuju sa gradskom upravom tokom godine informišući javnost o relevantnim događajima. Miloš Vučević je poželeo svim Novosađanima dobro zravlje, još više rada i malo sreće u narednoj 2018. godini.

- Zdravlje, kao preduslov svega. Više rada, kao baza za razvoj. Sreća, da nam se nešto nepovoljno ne desi – naglasio je gradonačelnik.

Daljinac

(Telegraf.rs/ PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • + Nikola S Munjas BA

    ++ NOVI SAD KRALJEVSKI GRAD <3 SRECNA I VESELA NOVA GODINA ++

    0
    0

    Podelite komentar

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima