Srbija - druga turistička svetska destinacija u 2018: CNN pohvalio našu zemlju (FOTO)

Američka TV stanica proglasila našu zemlju za jednu od najatraktivnijih za predstojeću godinu

  • 2
Slike sa Dunava - Foto: Tanjug/Jaroslav Pap Fotoreporter Tanjuga Jaroslav Pap dobitnik je nagrade - Zlatno pero - koju dodeljuje Društvo novinara Vojvodine. Fotoreporter Tanjuga Jaroslav Pap dobitnik je nagrade - Zlatno pero - koju dodeljuje Društvo novinara Vojvodine.

Američka TV mreža Si-En-En (CNN) proglasila je Srbiju drugom turističkom destinacijom na svetu koju treba posetiti u 2018. godini, saopštila je danas Turistička organizacija Srbije (TOS).

Ovih 10 slika Srbije su nešto najlepše što ste ikada videli! (FOTO)

Tome je doprinelo mnoštvo aktivnosti koje je TOS sproveo u 2017. godini, a tiču se intenzivne promotivne i marketinške kampanje na globalnim turističkim tržištima. Medijska kampanja emitovana je na globalnim mrežama BBC World i Eurosport, a promotivni spot u trajanju od 30 sekundi prikazan je preko 600 puta u zemljama Evrope i u SAD.

Uz akcenat na letnju i zimsku turističku sezonu, ovu aktivnost pratila je i digitalna promocija na portalima ovih mreža.

Promotivne aktivnosti nastavljene su na britanskom TV Channel 5, a u toku je i emitovanje spotova o lepotama Srbije na Travel Channelu.

Foto: Wikimedia/Sasapokimica, Flickr/rudolfgetel, Telegraf, Tanjug/Aleksandar Ćirić

Objavljeni su članci i reportaže u najpoznatijim medijima kao što su: britanski Guardian i Independent, američki Vogue i Conde Nast Traveller, italijanski La Reppublica i Corrriere de la Serra, ruski National Geographic i Komsomoljskaja pravda, francuski Madam Figaro i Parisien, nemački Freie Preše, Hamburger Abend Blatt i Berliner Morgen Post, a emitovana je i radio kampanja na BBC Radio 4 i Radio 6.

Foto: Facebook/ Dejan Milenković

TOS je organizovala i veliki broj posebnih prezentacija i događaja, promocija i radionica za poslovne partnere, kao i studijska putovanja za 140 inostranih novinara iz najpoznatijih svetskih novinarskih kuća poput New York Times, Vogue, USA Today, National geographic, Chicago tribune.

Foto: Promo

Studijska poseta američkih blogera Srbiji, kao i aktivnosti u vezi sa tom posetom na blogovima i društvenim mrežama, donele su 61. godišnju zlatnu nagradu "Adrian", najveću i najprestižniju nagradu za kampanju "Balkan Blogger Bash".

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svasta

    29. decembar 2017 | 18:06

    Sad mi je ''lakse'' sto nas oni hvale !

  • Laza

    30. decembar 2017 | 00:30

    Cestitam na uspesnoj reklami. Verujem da ce se broj stranih turista povecati.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA