≫ 

Patrijarh Irinej bi da zabrani rijalitije: Ko plaća te ljude i šta je njihov smisao?

- Čudim se što je to uopšte dozvoljeno! - rekao je poglavar SPC

  • 81

Uoči Božića patrijarh srpski gospodin Irinej dao je intervju za TV Hram u kojem je osuo paljbu po rijaliti programima.

Muž joj isključuje televizor, ali baka Dragica ne odustaje: Ona je analitičar rijalitija bez premca, a evo šta misli o Slobi, Luni i Miliju (VIDEO)

Poglavar SPC kaže da ne vidi smisao u toj vrsti zabave , te da ga čudi što je tako nešto dozvoljeno.

- Taj rijaliti nema smisao! Čudim se što je to uopšte dozvoljeno! Valjda da se pokaže sloboda, ali nije sloboda biti podložen svakom zlu. Zaista je čudno ko plaća te ljude koji borave u rijalitiju i šta je njihov smisao. Moralne vrednosti na žalost više nisu na ceni, čijem neki mladi svet koji se hvali svojim porocima, a nekad je lepota devojke bila u njenoj čestitosti, u obrazu devojačkom, poštenju... Nažalost, danas to nisu vrline i to je ono što je problem našega vremena - objasnio je patrijarh.

Mnogi narodi su propali zbog previše uživanja i besa, a to preti i današnijim naraštajima.

- Previše se gleda materijalni interes, za to se žrtvuju i čast, i obraz i poštenje. Porodica nam je u vrlo, vrlo, velikoj krizi, ne samo porodica, razbijeno je i društvo. Takvo društvo, na žalost, nema budućnost! - upozorio je patrijarh Irinej.

Govoreći o značaju Božića, on je istakao da je to veliki, sveradosni praznik, ne samo nas ljudi, već i praznik sve vidljive, stvorene Božje tvari.

Foto: Telegraf

Patrijarh Irinej prisustvovaće na Badnji dan, 6. janura, paljenju badnjaka na platou ispred hrama Svetog Save na Vračaru, i služiti svečano bdenije u kripti hrama.

Dan kasnije, na Božić, 7. januara, služiće u kripti hrama Svetog Save liturgiju i zatim prelomiti česnicu na platou ispred hrama.

Video pogledajte ovde:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. januar 2018 | 00:59

    Ja sam ih licno zabranio u svojoj kuci i pink tv necu gledati cak i ako prestanu sa tim konceptom

  • Dejan

    4. januar 2018 | 00:53

    Nema toliko prostora ovde kako bi se iskazale pogrde na rijalitije. Isto se to odnosi i na ljude koji prave ovo kao i na one koji gledaju to. Obrazovani i inteligentni ljudi u potpunosti podrćavaju patrijarha. Ovi drugi bi trebali da se stide ali nemaju čime !

  • Toni

    4. januar 2018 | 00:52

    Po prvi put su i ovi popovi u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA