Opljačkao joj kuću, pa je poljubio dok je spavala: Top 7 najurnebesnijih krađa u Šumadiji od 2007. do 2017. (FOTO)

Ona je tek ujutru, kada se probudila, videla da je opljačkana i setila se da je u snu imala osećaj da je neko ljubi

  • 2

Sprovodeći zakon, šumadijski policajci su u proteklih 10 godina sretali lopove koji ne samo da su prekršili zakon, već često i pravila zdravog razuma. Šta reći o kradljivcima koji izgledaju kao Limenko iz "Čarobnjak iz Oza", o lopovu koji ljubi opljačkane, o razbojnici koja preti naočarima, pa je uhvate jer se pojavila u istoj haljini u kojoj je pljačkala?

Nezapamćena krađa usred bela dana: Porodici Aleksić nadomak Loznice odneli trezor od 200 kilograma

Ovo su top 7 najneverovatnijih slučajeva krađe koji su zaokupili pažnju medija od 2007. godine do danas.

1. Krade i ljubi

Jedna od najneverovatnijih krađa ikada u Kragujevcu je slučaj od pre deceniju kada je lopov opljačkao kuću, pa poljubio domaćicu koja je spavala. I. A. je u to vreme imao 33 godine i na desetine krađa iza sebe. Ušunjao se kroz otvoren prozor u kuću koju je "markirao" za krađu. Pokrao je šta mu je bilo na dohvat ruke, pronašao je i nakit, a onda je prišao krevetu u kom je spavala vlasnica kuće i nežno je poljubio. Ona je tek ujutru, kada se probudila, videla da je opljačkana i setila se da je u snu imala osećaj da je neko ljubi.

Foto: Telegraf

2. Tri Limenka

Pre tačno 10 godina šumadijski policajci su se našli na intervenciji koja se i danas prepričava. U pitanju je bilo razbojništvo u selu Ljubić. Seljak koji je spavao na spratu kuće sišao je ujutru u prizemlje i tamo našao tri usnula momka koji nisu ličili na ljude. Pozvao je policiju koja je pronašla tri mladića od 16, 19 i 20 godina. Nisu znali za sebe drogirani bronzom i umazani po licu.

- Najmlađi od njih upoznao je drugu dvojicu momaka iz Beograda i Lučana na beogradskoj autobuskoj stanici. Došli su zajedno u Ljubić kod rođaka maloletnika. Nabavili su bronzu, drogirali se, i noć posle isplate penzija počeli da upadaju u kuće starih samih ljudi. Stali bi pred vrata i dozivali upomoć, a starci su otvarali. Nakon pljački, momci su onako drogirani, ušli u kuću za koju su mislili da je napuštena, da prespavaju- ispričao je tada policajac.

Zatečeni na spavanju i prepadnuti od policije drogirani momci, tri Limenka, dali su se u beg preko njiva.

Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia
Foto: MUP

3. Seoska razbojnica

Mlada žena, majka troje dece iz sela kod Topole, pre osam godina je upala sa čarapom na glavi u poštu u centru sela, zapretila radnici naočarima sakrivenim u rukavu, pa ukrala 115.000 dinara. Uhapšena je tri sata kasnije, kada je povela dete u školu. Kradljivica je bila u istoj haljini u kojoj je pljačkala poštu, pa je radnica prepoznala na ulici.

Foto: Telegraf

4. Očajni bankari

Policija je pre šest godina osumnjičila nekoliko zaposlenih u jednoj banci da su angažovali lokalnog konobara da odglumi pljačku te banke. Policija je posumnjala da je grupa radnika u filijali pljačku osmislila da bi prikrili raniju proneveru para. Sve bi možda ostalo nerasvetljeno i ubedilo kriminalističare da je u pitanju prava pljačka, da konobar nije tokom akcije ispustio plastični pištolj koji se rasklopio. Radnica mu je ipak dala beli koverat. Odmah je bilo sumnjivo zašto bi neko lopovu dao koverat, a vidi da je reč o plastičnom oružju, objasnili su tada u policiji.

5. Lopov krao, kupci ga čekali

Zapamćen je i slučaj krađe iz seoske osnovne škole, gde je lopov poveo sa sobom i kupce robe koju će ukrasti, da biraju. Oni su čekali pred školom, pa izabrali robu i otišli. Sve to, računar, štampač, harmoniku i loptu za fudbal lopov im je sutradan dostavio prema dogovoru. Uhapšen je, a policija je sve pronašla i vratila školi.

Foto: Telegraf

6. Kobni traktor

Ta 2007. bila je plodonosna što se tiče glupih i zlosrećnih lopova. S. M. iz Beograda, koji je krao po Šumadiji, u selu Belosavci kraj Topole dočepao se "lade karavan", koja se nakon kraće vožnje ugasila. S.M. je onda "pozajmio" i "ford sijeru" kojim je, nakon nekoliko pređenih kilometara sleteo u kanal.

Pošto se pešice vratio u Belosavce, pokušao je da, ispred seoske prodavnice, startuje parkirani traktor seljaka koji je svratio na pivo. Ni u tome nije uspeo. Samo je seljak znao kako pokrenuti starudiju. Policija je nesretniku ubrzo stavila lisice.

Foto: Telegraf

7. Zakopano blago

Jedna od najglupljih krađa iz protekle decenije je pokušaj Kragujevčanina B. N. On je policiji prijavio da ga je opljačkala grupa razbojnika i odnela mu 450.000 evra i zlato, a zapravo je sve ovo zakopao iza kuće. B. N. je svedočio da su mu u kuću, u ranim jutarnjim satima, upala trojica napadača maskirani "fantomkama". On je jezivi događaj upotpunio podatkom da su mu pretili skalpelima. Prevarantu je pare i zlato ostavio na čuvanje komšija koji je na privremenom radu u inostranstvu i ne 450.000 nego 380.000 evra. Policija je istog dana rešila slučaj, a sav taj novac i zlato iskopala iz dvorišta.

Daljinac

(M. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 13.ratnik

    4. januar 2018 | 23:43

    Ja stvarno ne znam koliko je to sve to zanimljivo,ali znam koliki je stres moja devojka prezivela kad je usla u kucu i zatekla prizor sve razvaljeno i prevrnuto,a inace je bila sama u kuci i zivela, sad inace cekamo opet to da se desi u narednom periodu,jer policija u Sapcu nista nije pronasla a niti ce pa zato opet ocekujemo! Ziveli.

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    5. januar 2018 | 04:12

    Lopov mekog srca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA