≫ 

VOZAČI, JOŠ JEDNA OGROMNA PROMENA: Policija dobija najsavremenije aparate, više nema povlašćenih! (FOTO)

- Nabavkom ovog uređaja nećemo sprečiti omladinu da uzimaju drogu već ćemo ih sprečiti da pod dejstvom psihoaktivnih supstanci sedaju za volan automobila i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju - rekao je načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Užicu Miloš Penezić

  • 18

Policija u Užicu dobiće uređaj za ispitivanje psihoaktivnih supstanci u organizmu kod vozača.

Novi zakon tera vozače da rade test na čak 6 droga: Ko odbije, plaća do 120.000 dinara

Analiza je pokazal da je proteklih nekoliko meseci na području Užica, povećan broj vozača koji su upravljali motornim vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, zbog čega je na sednici Saveta za saobraćaj u tom gradu razmatran predlog za kupovinu savremenog uređaja za ispitivanje psihoaktivnih supstanci u organizmu.

Foto: uzice.rs

- Nabavkom ovog uređaja nećemo sprečiti omladinu da uzimaju drogu već ćemo ih sprečiti da pod dejstvom psihoaktivnih supstanci sedaju za volan automobila i ugrožavaju druge učesnike u saobraćaju. Svedoci smo, da je droga sve dostupnija na ulici, a upravljanje motornim vozilom pod dejstvom narkotika je u mnogome pogubnije od vožnje u alkoholisanom stanju - rekao je načelnik Odeljenja saobraćajne policije u Užicu Miloš Penezić.

Foto: uzice.rs

Uređaj, čija je cena oko 800.000 dinara može da testira šest grupa droge među kojima su i kokain, heroin, kanabis..., ali i benzodijazepane.

Ono što može da oteža uzimanje uzorka je to što su kod narkomana suva usta, pa uzimanje uzorka pljuvačke može da potraje, ali kada se ampula ubaci u aparat, ne prođe više od pet minuta do dobijanja rezultata.

Foto: uzice.rs

Kako dalje stoji na sajtu grada, po okončanju analize, ako je rezultata pozitivan, odštampani rezultati biće prosleđeni sudiji za prekršaje, a "dopingovanim" vozačima preti novčana kazna od 5.000 do 30.000 dinara, uz osam kaznenih poena i šestomesečnu zabranu sedanja za volan.

Zamenik gradonačelnika Užica Nemanja Nešić je rekao da je gradsko rukovodstvo odlučilo da nabavi Uređaj za ispitivanje psihoaktivnih supstanci u organizmu i donira ga Policijskoj upravi u Užicu, Odeljenju saobraćajne policije u cilju povećanja bezbednosti svih učesnika u saobraćaju u gradu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc...

    9. januar 2018 | 11:50

    A da li će u grupu proveravanih ući i vozači političara?! Svi su,zajedno sa svojim poslodavcima,našibani po ceo dan!!!!!

  • ....

    9. januar 2018 | 11:02

    Pa više od pola Srbije uzima Bensedinčić 3X1 da bi bila bolja utrnulost gradjana na okolinu...

  • Nenad

    9. januar 2018 | 11:54

    Pa u uzicu je katastrofa zagadjen vazduh pa nije ni cudo da su svi nadrogirani na neki nacin

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA