Brojač vernika napravio razdor među Šapčanima: U crkvi se tokom dana beleži broj prisutnih (FOTO)

Sve više je i stranih turista, koji, tokom posete Šapcu, ne propuštaju da vide Sabornu crkvu

  • 8

U šabačkoj Sabornoj crkvi Svetog Petra i Pavla postavljen je elektronski brojač posetilaca. Aparat je izazvao veliku pažnju i komentare na društvenim mrežama.

Izgradili crkvu, ali nemaju put do nje: To nije jedini apsurd - u ovom selu čak i struju dovode iz susednog mesta (FOTO)

Posle uređenja porte, šabačka Saborna crkva koja je najveći prvoslavni hram u gradu, privlači sve veći broj posetilaca, posebno porodice sa malom decom koja imaju mesto za igru. Samo u decembru, crkvu je posetilo više od 50 hiljada ljudi, toliko i do sredine januara- zabeležio je video numerator, nova naprava čije postavljanje je podelilo mišljenje Šapčana.

- Nisam siguran da je to nešto pozitivno, u našem društvu , zato što je to slobodna volja građana, ne treba da budu proveravani da li dolaze u crkvu ili ne vidim razlog zbog čega bi se to brojalo, šta je svrha toga - misli jedan od građana Šapca.

- Iskreno, nemam određeni stav kada je to upitanju, mislim da je pravoslavna crkva stub razvoja ovog društva - nadovezuje se drugi.

"I pozitivno i negativno", zaključuje treći. "Pozitivno da znamo broj koliko nas je među nama a negativno, pa brojevi su čudna kategorija, ne znam, u svakom slučaju više pozitivno nego negativno."

Printskrin/RTS

Elektronski brojač posetilaca, povod je za različite i brojne komentare na društvenim mrežama. Za crkvu je to, bio poseban izazov, jer prvi put imaju tačnu informaciju, koja je važna u modernom svetu, kojem se prilagođavaju.

- Nama je stalo da znamo kakav je naš status i ugled u narodu - naglašava dr Ljubomir Ranković, protođakon.

- Te kamere broje samo, ja sam gledao, to su tačkice crne, niti registruje lice, niti išta, ja mislim da to pitanje mogu postavljati ljudi koji ne shvataju ovo vreme.

Sve više je, kažu i stranih turista, koji, tokom posete Šapcu, ne propuštaju da vide Sabornu crkvu, važan spomenik kulture i istorije grada.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko cg primorje

    24. januar 2018 | 11:30

    🤣😂a brojac novca koliko su ostavili

  • Čaruga

    24. januar 2018 | 14:34

    Kamere po crkvama treba da se poskidaju, to je lična i intimna stvar svih

  • Cura

    24. januar 2018 | 14:42

    Oteraće i ono malo vernika što je ostalo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA