Izgradili crkvu, ali nemaju put do nje: To nije jedini apsurd - u ovom selu čak i struju dovode iz susednog mesta (FOTO)

Naime, ovaj put je bliži put koji spaja sela Svetlić, Gornju i Donju Trnavu pa veliki broj domaćina koristi ovu deonicu. Rešenje problema i te kako postoji a šta ih muči ispričao je jedan od meštana

  • 2

Selo Šume u Topoli dobilo je uz pomoć donacija i vrednih meštana novu crkvu, ali do nje i dalje vodi loš put a rešenje tog problema se i ne nazire.

U ovom delu Srbije kuće su 9.500 evra, a svako ko dođe da živi, dobija 1.500 za srećan početak!

Naime, ovaj put je bliži put koji spaja sela Svetlić, Gornju i Donju Trnavu pa veliki broj domaćina koristi ovu deonicu. Rešenje problema i te kako postoji a šta ih muči ispričao je jedan od meštana ovog dela sela.

- Već dugi niz godina radim u inostranstvu, nikada nisam žalio da svom selu pomognem, donirao sam sredstva za crkvu i hvala Bogu i meštanima sredili smo je, sada je problem put i struja. I put sam dva puta nasipao ali na žalost sve to zbog opterećenja je kratko trajalo, rupe se ponovo otvore i put je u lošem stanju. Rešenje je asfalt ali za nas je to izgleda nemoguća misija - priča Ranković Dragoslav.

Foto: Printskrin /youtube

Lokalna samouprava im nije izašla u susret, odgovor niko ne zna.

- Obraćali smo se za pomoć više puta, dolazili su i da vide ali ništa još uvek nisu preduzeli, bojim se da je problem u meni jer zbog moje do sadašnje pomoći selu nadležni očekuju da i ovo odradim ja. Mislim da je to ipak na njima, a ne na bogatim seljanima - zaključuje Ranković.

Sam početak puta je asfaltiran oko 200 metara od glavnog puta a ostatak u dužini od oko 500 metara ne ali to nije jedina muka ovog dela sela.

- Dobili smo betonske bandere koje još uvek nisu zalivene već samo postavljene, postavljanje kabla čekamo već tri godine. Oko 14 domaćinstava ima u ovom delu naselju koji su morali da se priključe na struju iz drugog sela. Zvali smo da pitamo šta se dešava i rekli su nam da su kabl poslali i da on samo treba da se postavi - objašnjava Dragoslav.

Da li će se ovih 700 metara ničije zemlje napokon povezati i spojiti sa ostatkom sela ostaje samo pitanje za nadležne, a meštani će do tada i dalje mučiti muku i sa rupama i sa strujom, a bandere pa bar su betonske za utehu nisu drvene.

Daljinac

(Telegraf.rs/Toppres)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sergej

    16. januar 2018 | 11:45

    Bitno je da je crkva napravljena a put..mozda ce sad neki krikovi da se cuju iz crkve ili ce freska da place pa od radoznalih i put da se napravi...aj samo guraj...

  • Ratko

    16. januar 2018 | 09:45

    Zasto ne naprave vìseci most to bi bilo idealno resenje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA