U ime oca i sina i svetog "ajfona": Vladike ne mogu bez skupocenog telefona, dobili čak i aplikaciju

Programeri aplikacija se suočili sa neverovatnim problemom

  • 57

Uz dobar "audi" obavezan je i "ajfon" - nepisano je pravilo kojeg se, izgleda, pridržavaju brojni velikodostojnici SPC, odnosno naše vladike. To je isplivalo na videlo kada je TV "Hram", zvanična crkvena televizija, odlučila da napravi svoju aplikaciju za mobilne.

Brojač vernika napravio razdor među Šapčanima: U crkvi se tokom dana beleži broj prisutnih (FOTO)

Kako saznaje "Alo" od izvora, prvobitan plan bio je da aplikacija bude dostupna samo za "android" uređaje, ali kada su se neke činjenice uzele u obzir, odluka je promenjena.

- Ljudi sa crkvene televizije koji su se bavili pitanjem te aplikacije organizovali su mini-sastanak sa namerom da potvrde još ranije donetu odluku da programerima koji će biti zaduženi za taj softver prenesu da aplikacija treba da bude namenjena samo korisnicima "android" uređaja, kojih je najviše u Srbiji. 

Foto: spc.rs

- Međutim, tada je neko od prisutnih konstatovao da se mora uzeti u obzir činjenica da većina vladika, odnosno episkopa čije aktivnosti prati ta televizija ima isključivo skuplje "ajfone". Nakon te konstatacije svi su se, naravno, usaglasili da bi bilo potpuno sumanuto da velikodostojnici ne mogu da skinu i koriste tu aplikaciju i da čitaju vesti o sebi. Vrlo brzo je doneta konačna odluka da aplikacija mora biti dostupna i za "ajfon" uređaje, kako je na kraju i bilo - kaže izvor iz SPC.

Da je zaista tako uverili smo se i kada smo pročitali saopštenje na sajtu SPC u kojem se najavljuje ta aplikacija.

- Pored nove internet prezentacije na adresi www.tvhram.rs televizija "Hram" je gledaocima omogućila da njen program besplatno uživo gledaju i na svojim mobilnim telefonima. Aplikaciju za android mobilne telefone može se preuzeti na Google Play prodavnici, dok je aplikacija za ajfon telefone dostupna na App Store - stoji na sajtu SPC.

Foto: Tanjug/AP

Verski analitičar Draško Đenović istakao je da ga ne čudi što vladike imaju "ajfone". On navodi da je dobro poznato da sve vladike imaju dobre limuzine, a činjenica je da uz dobar automobil ide i dobar telefon. Oni tako žele da se približe mladima i da idu u korak sa vremenom.

Daljinac

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mića iz kafića

    26. januar 2018 | 14:38

    To oni iz želje da što lakše komuniciraju sa Bogom. Da lakše sa njim proćaskaju i prodivane. A sada im je na raspolaganju i video link.

  • Nikolas

    26. januar 2018 | 08:59

    OVAKO PROTIV CRKVE I SVESTENSTVA LAJE SAMO NAS NAROD KOJI JE DO NEDAVNO PLACAO KOMUNISTICKU CLANARINU JOSKI BROZU -FERDINANDU!!! TO NISU SRBI PRAVOSLAVNI VERNICI TO SU NASLEDNICI SOTONE IZ KUCE CVECA!!! DALI ZNATE DA SE NA ZAPADU PLACA CRKVENI POREZ !!!! DALI STE CULI DA JE JEDAN COVEK U ABU DABIJU DAO 5MILIJARDI DOLARA DA SE SAZIDA NAJLEPSA DZAMIJA NA SVETU !!!

  • fiken

    26. januar 2018 | 10:06

    Isus se verovatno "ponosi" ovakvim pastirima božjeg stada!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA