U važnoj ustanovi kulture u Srbiji konstantno je na snazi opasnost od požara!

Simbol Pančeva treba da dobije savremene liftove, rampe za kretanje lica sa invaliditetom i sanitarne čvorove prilagođene njihovim potrebama

  • 0

Gradsko veće je odlučilo da projektom "Rekonstrukcije zgrade Narodnog muzeja Pančevo prva faza" konkuriše za podršku preko konkursa Ministarstva kulture i informisanja – "Gradovi u fokusu". Cilje je da se ovaj zaštićeni spomenik kulture od velikog značaja sanira i dovede u funkciju.

Pančevački most do kraja godine biće potpuno rekonstruisan! (FOTO)

Prostor muzeja površine 3.500 kvadrata bi konačno pružio neophodne uslove za čuvanje, prezentaciju i promociju kulturnog nasleđa kao i održavanje brojnih kulturnih programa. Simbol Pančeva treba da dobije savremene liftove, rampe za kretanje lica sa invaliditetom i sanitarne čvorove prilagođene njihovim potrebama, kao i posebna pomagala za korišćenje i tumačenje izložbi i ostalih sadržaja, navodi se u opisu projekta.

Procenjeno je da je današnje stanje zgrade Narodnog muzeja veoma loše, piše 013.info.rs. Prostorije nisu održavane decenijama, ima vlage, instalacije su u veoma lošem stanju, i postoji stalna opasnost od izbijanja požara ili slične havarije.

Ni muzejski depoi nkisu u boljem stanju i gotovo potpuno su neopremljeni. Najveći deo izložbenih prostora nije upotrebljiv ili je u lošem stanju, ocena je koju je Gradsko veće prihvatanjem konkursne prijave potvrdilo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA