Srpkinje masovno idu kod stomatologa i traže da im ubrizgavaju botoks i hijaluron: Uđu u ordinaciju zbog zuba, izlaze sa drugim licem!

Ženama u Srbiji lice pegla ko stigne, lekari, stomatolozi, kozmetičari, pa čak frizeri

  • 8

Umesto zbog brušenje zuba, stavljanje mostova i plombi, Srpkinje sve češće na vrata stomatologa kucaju zbog injekcija hijalurona i botoksa.

OPREZ: Botoks ubija Srpkinje!

Zvuči poražavajuće što se, u zemlji u kojoj polovina ljudi ne pere zube svakog dana i u kojoj je svaki četvrti čovek bezub, zubara setimo kada poželimo da podignemo kožu, sakrijemo bore ili povećamo usne. Tako se sve češće u reklamama za stomatološke ordinacije na spisku usluga pored popravljanja zuba, stavljanja proteza i zamene plombi sve češće nalaze i popusti za estetske korekcije.

Koliko je ova praksa uzela maha objašnjavaju i u jednoj beogradskoj stomatološkoj ordinaciji.

- Žene su najzainteresovanije za tretman hijaluronskim filerima, ali često traže i botoks. Dešavalo nam se da dođu zbog izbeljivanja zuba, a izađu sa nekom estetskom intervencijom - priča stomatolog.

Cene kvalitetnih tretmana ne razlikuju se mnogo u stomatološkim ordinacijama i u klinikama za estetsku hirurgiju. Za hijaluronski tretman potrebno je izdvojiti najmanje 250 evra, dok ubrizgavanje botoksa u čelo košta oko 170 evra.

Ipak, lekari upozoravaju da je naše tržište preplavljeno kopijama hijalurona, botoksa i koktela za mezoterapiju. Ove falš proizvode šverceri nude po ceni od 25 do 30 evra, dok cena pravog filera iznosi najmanje 250 evra.

Njih najčešće koriste neobučeni kozmetičari, pa čak i frizeri, pa se zbog botoksa javljaju glavobolje i podlivi, a zbog loših filera infekcije i trovanja. Takođe, zbog lošeg rukovanja ovim može da dođe do asimetrije mimike, stvaranja ugrušaka i kvržica i upala mekog tkiva, pa su nužne korekcije od kojih mnoge zahtevaju i operacije koje ostavljaju ožiljke.

Daljinac

(Gorica Avalić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ДР

    9. februar 2018 | 12:22

    Све девојке односно жене , морају да личе на Сорају, Мими Оро, Тијану Ајфон,Тамару Ђурић......

  • Nostalgicar

    9. februar 2018 | 13:33

    Trebalo bi vratiti i ženama vojni rok zbog takvih gluposti.

  • Delija

    9. februar 2018 | 13:18

    Nije bolest sve sto boli!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA