« Nazad

STIŽU NOVA PRAVILA: Članovi porodice neće više moći da daju krv za najbliže

- Organizovano davanje krvi se ne ukida, naprotiv, odvijaće se kao i do sada. Akcije će biti unapred planirane i organizovane prema kalendaru, o čemu će građani blagovremeno biti obaveštavani - kaže dr Gradimir Bogdanović, direktor Instituta za transfuziju krvi Srbije

Pročitajte ceo tekst
Komentari (4)
Poređaj komentare:
 • L
  Lazar. Mड़ञणम

  Vecina dobrovoljnih davaoca je prestala davati krv saznanjem da se ista za lepu svotu novca po boci prodaje zemljama eu, pa se sad odazivaju samo na zahtev ako je nekom preko potrebna krv.

 • A
  Ana

  Jel se i ovo placa

 • R
  Redovni davalac Pancevo

  I u ovo cemo krenuti bez odgovarajuce infrastrukture, voznog parka, logistike... Guramo evropske zelje i zakone posto-poto.. Je l cemo imati helikoptere koji ce u slucaju hitnosti odvoziti krv u manje gradove? Toliko drugih nacina ima kojima se moze podstaci davalastvo, ovo je kontraproduktivno! Kako da se po nekoliko hiljada davalaca organizuje u jednom ili par dana da da krv? Sta ako imam kijavicu i moram da cekam 10ak dana da ozdravim potpuno, a do tada "karavan" transfuzije ode u neko drugo mesto? Koliko znam, za sada je ovo pocelo eksperimentalno da se primenjuje u Sapcu i Vrscu i vec imaju velike probleme! Pitajte ljude koji se bave transfuzijom sta misle o ovom modelu? A ne da o ovim situacijama odlucuju birokrate i politicari, koji krv nisu dali nikada! Drugi nam ne trebaju, sami sebe rusimo! Sta ce biti sa medicinakim radnicima koji rade u transfuzijama po manjim mestima? Podrska dosadasnjem sistemu!

  • I
   Ivan't

   @Redovni davalac Pancevo

   Daju političari povremeno pred kamerama u predizbornoj kampanji. MAda su i to prestali u poslednje vreme...