U Obrenovcu postavljeno 40 kamera i panik tasteri: Lakša komunikacija policije i građana dovešće do smanjenja kriminala (FOTO)

Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika

  • 3

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas u Obrenovcu da je cilj Ministarstva da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video-nadzorom što će, kako je ocenio, doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta.

NOVE 32 KAMERE MOGLE BI DA SNIMAJU VOZAČE U BEOGRADU: Da li je ovo spisak svih, sa preciznim lokacijama

Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u ovom mestu, a koji će, kako je rekao ministar, omogućiti da bezbednost građana u ovoj opštini bude još veća.

- Postavljanje panik tastera omogućiće brzu i pravovremenu komunikaciju građana i policije, a uz pomoć kamera visoke rezolucije policijaci će u svako doba dana i noći moći da uoče tablice vozila, lica koja mogu biti pod potragom, ali i svaku drugu pojavu koja može ugrožavati javni red i mir - rekao je Stefanović.

Foto: Tanjug/MUP

Prema očekivanjima ministra, uvođenje ovog sistema, dovešće do smanjenja stope kriminala ali i do toga da se građani Obrenovca i svake druge opštine u Srbiji osećaju sigurno i bezbedno.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika, kako bi oni u obavljanju svog posla bili efikasniji u zaštiti zajednice, ali i sopstvenog života.

Foto: Tanjug/MUP

Zahvalivši se opštini Obrenovac na pomoći u izgradnji video nadzora, Stefanović je ocenio da je ta saradnja dobar primer kako lokalna samouprava, policija i građani dobro funkcionišu.

- Ministarstvo unurašnjih poslova nastaviće sa daljim opremanjem policijskih službenika, a zajedno sa Republikom, drugim ministarstvima, Gradom Beogradom, lokalnim samoupravama kroz sistem "Siguran grad" nastojaće da svako mesto u Srbiji tehnički opremi kako bi policija bila još čvršći oslonac bezbednosti svih građana - zaključio je Stefanović.

Pogledajte gde se nalazi skrivena policijska kamera u Beogradu:

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • minja

    10. februar 2018 | 16:22

    OVA VLAST JE ZA SVAKU POHVALU,ZNZ STA RADI.

  • Dr. Laza

    10. februar 2018 | 19:00

    Bravo! Postavite "nesto" na raskrsnicu Maksima Gorkog-Tetovske-Strumicke zbog bahate voznje i bahatog parkiranja odlazak dece u osnovnu skolu je ruski rulet!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA