Brnabić: Ažuriranjem adresnog registra uvodimo red u državi

- Država će izdvojiti pet miliona evra, kako bi se obezbedilo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima - rekla je premijerka

  • 1

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da se ažuriranjem adresnog registra u Srbiji uvodi red u državu koja će, kaže, za taj projekat izdvojiti oko pet miliona evra.

Branabić je u prostorijama Srpsko-korejskog informatičkog pristupnog centra razgovarala sa novozaposlenim geodetama iz Rebuličkog geodestkog zavoda koji rade na izradi elaborata ulica i kućih brojeva u okviru ažuriranja adresnog registra.

Ruski premijer Medvedev čestitao Brnabić Dan državnosti

- Država će izdvojiti pet miliona evra, kako bi se obezbedilo da sva naselja u Srbiji dobiju tablice sa nazivima ulica i kućnim brojevima, čime ćemo rešiti ovu situaciju koja stvara veliki broj problema građanima - rekla je Brnabić koja je još kao ministarka drzavne uprave i lokalne samouprave pokrenula inicijativu da se reši taj problem.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Adresni registar sadrži podatke o nazivima ulica i kućnim brojevima i jedan je od ključnih državnih registara.

Prema procenama više od tri miliona građana ima prijavljeno prebivalište u ulicama bez određenog kućnoh broja, od čega je više od dva miliona prijavljeno na adresama za koje nije određen ni naziv ulice, rekla je premijerka.

- Ažuriranje adresnog registra je još jedan od velikih koraka u pravcu uvođenja reda u državi i modernizaciji državne uprave u Srbiji, kako bi građanima i privredi bile omogućene efikasne i lako dostupne usluge koje pruža država - rekla je Brnabić.

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ona očekuje da će realizacija projekta biti završena polovinom sledeće godine.

Premijerka je prethodno prisustvovala potpisivanju sporazuma o saradnji između Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave i Republičkog geodetskog zavoda, koji su potpisali ministar Branko Ružić i direktor RGZ Borko Draškovic.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA