FEJSBUK AFERA: Posle "lakog flerta" sa oženjenima, montiraju "naivne" fotografije u porno materijal. Tada kreće pakao! (PREPISKA)

Da se ovakve prevare dešavaju uverio se jedan naš oženjeni čitalac

  • 22

Korisnici društvenih mreža do sada su naučili da budu ekstra oprezni ako im nepoznate osobe na društvenim mrežama zatraže da im pošalju eksplicitne fotografije, jer bi lako mogli da postanu žrtve ucene. Zato Fejsbuk ucenjivači sada imaju novu taktiku u kojoj stradaju čak i oni koji misle da su se u virtuelnom flertu zaustavili na vreme.

Dragan Šutanovac lice Fejsbuk prevare: Nigerijac mu ukrao identitet, pa tražio novac bogatim Amerikankama (FOTO)

Žrtva jedne ovakve perfidne igre postao je jedan naš oženjeni čitalac koji se upustio u "laki flert" sa izvesnom "Suzzanom". Posle kratkog dopisivanja ona je poželela da ga vidi golog, ali joj je on poslao fotografiju u kojoj je potpuno obučen. Uskoro mu je zatražila nešto još lascivnije, snimak polnog organa, ali je dobila video njega u farmerkama.

Naš čitalac je ubrzo prekinuo dopisivanje, sve dok ga jednog dana nije šokirala Suzzanina poruka. Vratila mu je njegov video, ali u znatno izmenjenom obliku, fotošopiran tako da izgleda kao da je izvadio polni organ. Ubrzo potom stigla je i pretnja. Suzzana mu je zatražila 500 evra da snimak "njegovog" penisa ne bi završio na profilima njegove supruge, dece, roditelja i svih nekoliko stotina prijatelja.

- Mislite li da možete pobeći? Imam popis svih vaših prijatelja i članova porodice i svih onih koji komentarišu vaše fotografije. Recite mi sada, želite li da se ovaj slučaj reši prijateljski, između nas dvoje, ili javno? Želite li da ovaj videozapis bude objavljen ili izbrisan? - pisalo je u poruci.

Printksin

Sam tekst pisan je ijekavicom, nezgrapan jezik upućuje nas na nekoga ko dugo živi u inostranstvu, a čitanjem otkrivamo da Suzzana uopšte nije žensko, jer ucenjivač o sebi govori u muškom rodu.

"Ribica" odala mračne političke tajne Rusije: Poznati oligarh i Putinov prijatelj, i zamenik Medvedeva, orgijali sa prostitutkama na jahti (FOTO) (VIDEO)

- Imate vrlo malo vremena da mi date dobar odgovor, inače će vaš goli zapis putovati zemljom sa vašim identitetom. Počeću vas rušiti, kunem se Bogu. Ovo vam kažem poslednji put! Napravio sam hiljade zamki za tebe. Ako misliš da je dovoljno blokirati me, varaš se - piše dalje u poruci.

Printksin

Fejsbuk ucenjivači gađaju oženjene muškarce sa otključanim profilima na kojima mogu da se vide slike i spisak prijatelja. Pokušavaju da ih navedu da, makar u virtuelnom svetu, požele da prevare svoje supružnike. Ovaj deo prevare nije nov, novo je to što kod njih ne postoji "ne" i što stradaju čak i oni koji se ne upuste razmenu perverznih fotografija. Tu na scenu stupaju fotošop i ostali alati za obradu fotografija i za čas jedna potpuno naivna fotografija postaje materijal za ucenu.

Prvi iznos "otkupnine" ide i do nekoliko hiljada evra, ali čim ucenjivači vide da je to previše za čoveka uhvaćenog u zamku, iznos smanjuju na nekoliko stotina evra.

Profil "Suzzana" više ne postoji, ali je pitanje koliko još postoji profila sa kojih prevatranti vrebaju svoj plen.

Daljinac

(Gorica Avalić/g.avalic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA