Kako da prepoznamo zlostavljano dete? Lekari svakog drugog dana nailaze na bolne prizore. Ako su povrede ovakve, sumnja se na najgori scenario

Sumnja na zlostavljanje se javlja kada se eventualna priroda povreda ne poklapa sa pričom roditelja ili staratelja, ili kada oni nemaju nemaju uverljivu, konkretnu priču o tome kako su nastale

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Suza
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • smilie

    26. februar 2018 | 10:18

    Kaznjavati takve najteze, da se drugi ne sete da to cine...ja bih takvom presudila...

  • Realista

    25. februar 2018 | 22:25

    Najveci problem je drzava. Dakle drzava ako propisuje zakone onda treba da omoguci narodu da se on pridrzava tih pravila. Dakle treba decije sediste za auto (podrzavam 100%) ali sediste za neko vece dete kosta skoro kao necija mesecna plata, ko je tu kriv - drzava Srbija. Dakle, (banana) drzavo prvo stvoti okruzenje gde ljudi nece da zive pod stresom i pritiskom, ukini stetan sadrzaj na televiziji ( ili oporezuj pa leci decu ili finansiraj ulturu), opotezuj i subvencionisi stvari za decu, radi na edukaciji roditelja i dece ( a ne kazna bez edukacije ).

  • Jedna mama

    25. februar 2018 | 22:01

    Imam dvoje dece i naravno, volim ih iznad svega na ovom svetu... protivnik sam bilo kakvog vida zlostavljanja ali ovo prelazi granicu razumnog. Jedno je prebiti dete a jedno je da dete padne, povredi se i da ti ga oduzmu. Meni se desilo da smo tu bile moja sestra, svekrva i ja i svaka je mislila da ona druga pazi. Nazalost, dete je palo. Drugi put, suprug i ja smo dosli kasno uvece zbog posla, po sina od nekih dve god. koji je bio sa bakom i dekom u vikendici. On je toliko bio srecan da je skakao po kuci i trcao tamo vamo, na kraju je pao i udario glavom u stolicu. Da li su trebali da mi ga oduzmu zbog toga? Jer je eto, pao a vec je trebao biti u krevetu... deca su mi i nahranjena i obucena i cista i voljena, pre svega... da li pad deteta treba da bude razlog za oduzimanje?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA