PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA U DOLJEVCU ZBOG POPLAVA: Evakuisano 13 osoba, među njima i devetomesečna beba (FOTO)

- Možda ćemo morati da postavljamo prihvatilišta pa nam je potrebna pomoć u namirnicama, garderobi i pumpama za ispumpavanje vode iz potpoljenih kuća – rekla je Kostićeva iz Crvenog Krsta

  • 2

Zbog izlivanja bujičnih potoka koji su ugrozili četiri sela, proglašena je vanredna situacija u Doljevcu, potvrdio je predsednik opštine Goran Ljubić. Najgore stanje je u selima Mekiš i Šainovac odakle je Crveni Krst evakuisao 13 osoba među kojima i jednu devetomesečnu bebu.

Vanredno u Prokuplju: Zbog poplava evakuisano 80 ljudi, među njima 35 dece (FOTO I VIDEO SA LICA MESTA)

- Angažovana je građevinska mehanizacija radi raščišćavanja odvodnih kanala koje su nemarni građani zapušili smećem što je i dovelo do ponovnih poplava. Takođe, pojavile su se i podzemne vode u podrumskim prostorijama nekih kuća. Angažovali smo veliki broj ljudi, situacija je pod kontrolom, u pomoć nam stižu vatrogasci sa pumpama i nadamo se da ćemo uspešno sanirati nastale posledice - kazao je Ljubić.

Foto: Telegraf

Danijela Kostić iz doljevačkog Crvenog Krsta saopštila je da su zatražili pomoć od Crvenog Krsta Srbije u hrani i odeći kako bi zbrinuli ljude koji su morali da napuste svoje domove.

- Četiri osobe iz sela Mekiš evakuisane su iz svojih kuća i prebačene u prostor tamošnje mesne zajednice. Devetoro iz Šainovca, među kojima je petoro dece, od kojih i jedna beba su trenutno u našim prostorijama u Doljevcu, a danas ćemo ih prebaciti do Doma Kulture u njihovom selu. Imamo informacija da je u Pukovcu ugroženo četrdesetak kuća, odlazimo tamo da vidimo da li ima potrebe za evakuacijom stanovnika. Možda ćemo morati da postavljamo prihvatilišta pa nam je potrebna pomoć u namirnicama, garderobi i pumpama za ispumpavanje vode iz potpoljenih kuća – rekla je Kostićeva.

Foto: Telegraf

Na području Niša za sada nema opasnosti od poplava iako je Nišava dostigla nezapamćeni vodostaj.

Daljinac

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ginekolog

    4. mart 2018 | 13:46

    Koga to sad interesuje kada su danas izbori u BG

  • DARKO 100%

    4. mart 2018 | 14:11

    Pustite glasanje sada ,hajmo svi u Prokuplje da pomognemo ljudima📣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA