≫ 

Srbija je u stanju pripravnosti zbog poplava: Sve snage će odmah reagovati, u ovim gradovima je već proglašena vanredna situacija (VIDEO)

Očekuje se i dodatno topljenje snega što će dovesti do porasta vodostaja

  • 3

Sektor za vanredne situacije stavio je u pripravnost sve svoje snage koje će, ukoliko bude bilo potrebno, odmah reagovati, a u Zaječar je već upućen tim za spasavanje na vodi koji je stavljen na raspolaganje lokalnom štabu za vanredne situacije i koji će pružiti pomoć.

SRBIJI PRETE NOVE POPLAVE: Raste vodostaj na Velikoj Moravi i rekama u Pomoravlju, na jugu vanredna situacija

Na teritoriji Žitorađe, Doljevca i Prokuplja danas je proglašena vanredna situacija.

U toku jučerašnjeg dana došlo je do pojave veće količine vode u opštini Žitorađa usled topljenja snega. U toku noći i dana to stanje se proširilo na Prokuplje i Doljevac, gde je takođe proglašena vanredna situacija - objasnio je Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Živko Babović.

Očekuje se i dodatno topljenje snega što će dovesti do porasta vodostaja.

Foto: Telegraf

Nadamo se da će to biti pod kontrolom. Sreća je što je zemlja suva, jer smo u prethodnom periodu imali sušan period, tako da će zemlja moći da apsorbuje određenu količinu vode, kako ona ne bi isplivala na površinu - naveo je Babović.

Pogledajte video:

Svi predsednici opština, koji su ujedno i komadanti opštinskih štabova za vanredne situacije dobili su instrukcije kako da odmah preduzmu preventivne mere.

Planirano je da se u pripravnost stave i ovlašćena pravna lica, odnosno drugi subjekti čiji kapaciteti mogu da budu stavljeni u funkciju ukoliko bude bilo potrebe.

VIDEO: Poplavljeno Prokuplje

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    4. mart 2018 | 18:37

    Poplava 2014sve nam je unistila .zdravlje nam je naruseno i umirem od straha ako sada opet bude poplava.leva strana dunava igjoska 12krnjaca

  • Jossi

    4. mart 2018 | 19:27

    Ja jos nisam kucu sredio od 2014,renovirao je posle poplave uradio parket i onda samo potonula ploca i ode sve u p.m sad da bi ponovo uradio treba mi 5 soma e a jos nisam dug vratio od pr. puta odakle bre odakle

  • Deki

    4. mart 2018 | 20:39

    Celo leto se nista ne preduzima i onda u "5 do 12" jao! Zemlja Srbija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA