≫ 

Vojska Srbije traži radnike za 3 posla sa najsimpatičnijim nazivima: Za svaki od njih prolazite posebnu proveru, ali se isplati

Svako radno mesto je specifičnije od prethodnog

  • 12

U moru poslova za različite kategorije menadžera, čije funkcije čak ni ne razumemo, pojavila su se tri oglasa za posao kakve nismo skoro videli. A zvuče mnogo simpatičnije od gorepomenutih. Još je zanimljivije što ti oglasi potiču od Vojske Srbije.

Da li ste uopšte znali da u Srbiji postoji potražnja za pozicijom poslužioca mina ili nišandžije? I da li ste znali da je u Vojsci Srbije u ovom trenutku potreban jedan berberin - rukovalac kupatila.

Srpska vojska obučena da se snađe i po najtežim, zimskim uslovima (FOTO)

Kako bismo bolje razumeli o kakvim se tačno poslovima radi, potražili smo odgovore u Vojsci Srbije.

- Poslužilac mina je specifično radno mesto, kojeg nema na tržištu rada, a osposobljavanje za isto vrši se samo u jedinicama Vojske Srbije. To je radno mesto u rečnim jedinicama i podrazumeva izvršavanje zadataka i dužnosti na brodu - objasnili su nam.

Foto: Ministarstvo odbrane

- Nišandžija je takođe specifično radno mesto, kojeg nema na tržištu rada, a obuhvata poslove i zadatke u sastavu posluga i posada oružja i oruđa kojim su opremljene jedinice roda pešadije i artiljerije i oklopne jedinice.

- Berberin - rukovalac kupatila je radno mesta u intendantskoj službi koja izvršava poslove u uslužnim delatnostima (usluge šišanja; odgovorno je lice za korišćenje, održavanje i namensku upotrebu objekata za kupanje pripadnika Vojske Srbije). Radi popune ovog radnog mesta, kandidat treba da ima odgovarajuću stručnu spremu, završenu školu za berberina, tj. frizera - rekli su nam u Vojsci Srbije.

Foto: Pixabay

Da biste uopšte pomislili da budete deo ove značajne srpske institucije, svaki kandidat mora da ispuni određene uslove.

- Svaki kandidat mora biti zdravstveno i psihofizički sposoban da služi u Vojsci Srbije, da mu ranije nije prestajao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti radnog odnosa, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci. Takođe, kandidat mora biti bezbednosno proveren, a jedan od uslova je i da je odslužio vojni rok sa oružjem - glasi detaljno objašnjenje.

Konkurs je i dalje otvoren.

Školski sistem Vojske Srbije prima i kadete iz Angole. Šta se dešava kada Afrikanci spoznaju čari srpskih devojaka pogledajte u našem videu:

Daljinac

(J. S)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sole

    11. mart 2018 | 22:30

    Nema regres i topli obrok

  • Realan

    11. mart 2018 | 19:54

    Poslužilac mina... Mislim da običan vojnik po ugovoru neće zaraditi za 6 meseci, ono što bi zaradio za mesec na rečnoj plovidbi na teretnom brodu. Jedino da rade za rad nekog iskustva kako bi lakše dobili posao na brodu.

  • ТнТ

    11. mart 2018 | 20:53

    Neće niko da radi u vojsci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA