Srpska vojska obučena da se snađe i po najtežim, zimskim uslovima (FOTO)

U 51. skijaškom poligonu godišnje različite oblike vojne obuke prođe više od hiljadu pripadnika Vojske Srbije

  • 4

Ministar odbrane Aleksandar Vulin obišao je jedinice Vojske Srbije i kadete Vojne akademije Univerziteta odbrane koji izvode obuku u zimskim uslovima na Kopaoniku.

"Svi koji su život posvetili bezbednosti zemlje moraju biti jednako tretirani": Stefanović i Vulin sa penzionisanim policajcima i vojnicima (FOTO)

Posle razgovora s načelnikom Raškog okruga Nebojšom Simovićem i predsednikom opštine Raška Ignjatom Rakitićem, u 51. skijaškom poligonu Vojske Srbije, ministar Vulin je prisustvovao obuci u zimskim uslovima jedinica Vojske Srbije i kadeta Vojne akademije na stazi Mali karaman, nakon čega je razgovarao s kadetima.

Foto: mod.gov.rs

Nakon što je obišao i objekte za smeštaj u 51. skijaškom poligonu, ministar je istakao da će pripadnici Vojske Srbije i u narednom periodu posebnu pažnju obratiti na obuku.

- Naša fizička sprema će biti još bolja nego što je sada. Danas smo sa kadetima, budućim oficirima, elitom naše vojske. Svi koji uđu u sistem odbrane, počev od Vojne gimnazije, preko Vojne akademije, zaslužuju najbolje uslove i najbolju obuku i oni jesu elita ne samo naše vojske već i našeg društva. Bili su kroz istoriju, a tako će biti i u budućnosti. U narednom periodu Ministarstvo odbrane će uložiti značajna sredstva u poboljšanje obuke i uslova za rad svih naših pripadnika a posebno naših gimnazijalaca i kadeta, jer je vojna elita koja se ovde školuje ponos Vojske Srbije i države Srbije - poručio je ministar odbrane.

Foto: mod.gov.rs

Komandant logorskog prostora kapetan bojnog broda Vladimir Milinkov je podsetio da se na obuci u zimskim uslovima u 51. skijaškom poligonu nalaze jedinice bataljona Vojne policije specijalne namene, jedinice Komande za obuku i kadeti 141. klase Vojne akademije, studijski program Logistika odbrane, Menadžment u odbrani i Javne finansije.

- Na obuci je 75 kadeta podeljenih u osam skijaških grupa i oni prolaze kroz sve sadržaje obučavanja kroz više predmeta, među kojima je i fizičko vaspitanje, obuka u skijanju i to isključivo alpski program. Tu su i topografija, orijentacija i patrolno kretanje u zimskim uslovima po nepoznatom zemljištu, kao i taktička obuka - utvrđivanje zimi i predmet naoružanje sa nastavom gađanja - rekao je kapetan bojnog broda Vladimir Milinkov i dodao da tokom procesa nema posebnih problema, kao i da kadeti na Kopaoniku ostaju 14 dana a da se dosad sve odvija prema planu izvođenja logorovanja.

Foto: mod.gov.rs

Predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić je izrazio zadovoljstvo što je ministar odbrane drugi put u kratkom periodu na teritoriji te opštine.

- Moram da priznam da je ovo jedan od lepših radnih dana i prilika da izađemo u prirodu i prisustvujemo lepim stvarima. Danas smo videli buduće oficire koji su pokazali svoje umeće u skijanju i veoma sam ponosan što tu obuku prolaze na teritoriji naše opštine. Posebno želim da izrazim zadovoljstvo zbog nastavka dobre saradnje između opštine Raška i Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, i o tome smo, baš kao i o nastavku saradnje, govorili na sastanku koji je bio vrlo uspešan i koji će rezultirati nastavkom uređenja Kopaonika kao jednog od najlepših zimskih centara u ovom delu Balkana - rekao je predsednik opštine Raška Ignjat Rakitić.

Foto: mod.gov.rs

U 51. skijaškom poligonu godišnje različite oblike vojne obuke prođe više od hiljadu pripadnika Vojske Srbije, kadeta Vojne akademije i učenika Vojne gimnazije.

VIDEO: Pogledajte kako su uzgledale pripreme za izvođenje prikaza "Sloboda 2017":

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr. rusofil

    10. februar 2018 | 16:47

    Koja vojska? 1000 vojnika koje saltaju od kamere do kamere od roda do roda!

  • mara

    10. februar 2018 | 19:20

    Super posaljite ih da odrze red na ovim utakmicama. Onimce objektivno postupiti.

  • sexy

    10. februar 2018 | 17:47

    U sto ima zgodnih vojnika bravo za vojnike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA