≫ 

Neobična priča o posebnoj rasi pasa koje sad ima i u Gornjem Milanovcu: Veruje se da su reinkarnacija tibetanskih sveštenika (FOTO)

Vojin Raketić objašnjava da je na Tibetu jedan pas dovoljan da sačuva celo selo od divljih zveri, čak i od jaguara

  • 8

Jedna od najstarijih rasa pasa na svetu je tibetanski mastif, za koga se čulo širom sveta kada je pre sedam godina kineski bogataš platio milion i po evra za štene po imenu Big Spleš. Danas se ova rasa nalazi i u Srbiji, zapravo u Gornjem Milanovcu u koji bogataši svraćaju čak i privatnim avionima.

Robijaši rešili problem pasa lutalica u jednom gradu u Srbiji (VIDEO)

U ovaj rudničko-takovski kraj pre 15 meseci stigli su neobični žitelji iz Kine, koji su se brzo adaptirali na život u toj sredini, pisše RTS.

Iako izgleda simpatično, kao meda, reč je o istinskom psu čuvaru. Meštanin Vojin Raketić objašnjava da je na Tibetu jedan pas dovoljan da sačuva celo selo od divljih zveri, čak i od jaguara.

Printskrin: RTS

- Kažu da su ovi psi reinkarnacija tibetanskih sveštenika. Zbog povoljnije cene, mnogo je zainteseovanih stranih kupaca. Pojedini su čak pitali o blizini aerodroma na koji bi, ukoliko postignemo dogovor, poslali privatni avion - ispričao je Vojin.

Mnogi se nepromišljeno odluče da kupe štene koje podseća na medu, zato Vojin uvek ostaje u kontaktu sa vlasnicima, kako pse koje je odgajio ne bi zadesila sudbina brojnih napuštenih kućnih ljubimaca.

Odgajivač podseća da svaka rasa, bez obzira na popularnost ili cenu, zaslužuje ljubav i to je ono što, uz vernost, svaki pas ume višestruko da uzvrati.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seljak

    18. mart 2018 | 23:54

    Malo teze ce da odbrani selo od jaguara jer ti zive u juznoj americi a ne na tibetu

  • 🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

    18. mart 2018 | 23:43

    U Kaludjerici ima covek dva šteneta vrhunskog porekla

  • B

    19. mart 2018 | 02:10

    2013 i 2014 godine je bila prava pomama medju bogatasima za ovu rasu. Stenad nisu prodavali ispod 500 000€, da ljudi, PETSTO HILJADA EVRA. Ljudi su masovno poceli da se bave odgajivanjem ove rase ali su kratko bili u modi tako da ih vise skoro niko ne zeli i sada ih ubijaju. Jedan tibetski mastif je bio prodat za oko 2 miliona €. Uglavnom su bili u modi medju bogatasima u Kini i malo i u Americi. Na njima su se mnogi obogatili koji su ih na vreme prodali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA