U osnovnoj školi u Vučju 25 đaka trpi nasilje od jednog dečaka već dve godine: Roditelji mališanima više ne daju da pohađaju nastavu

Roditelji navode da njihova deca plačući odbijaju da idu u školu, jer strahuju od nasilnika

  • 10

Deca koja pohađaju treći razred osnovne škole "Bora Stanković" u Vučju već dva dana ne idu u školu jer ih roditelji ne šalju na nastavu zbog toga što su mališani žrtve vršnjačkog nasilja koje traje skoro dve godine. Oni pokušavaju da skrenu pažnju na to da 25 učenika tog, ali i ostalih razreda, svakodnevno maltretira i fizički zlostavlja drug iz odeljenja i da tome niko ne staje na put.

Oni su zanemareni, maltretirani i sami mučeni: Kako da prepoznate nasilnika još dok je dete (DETALJNI PROFIL)

U školi kažu da čine sve što je u njihovoj moći kako bi problem bio rešen.

- Škola sarađuje sa nadležnim institucijama, od Školske uprave do Centra za socijalni rad. Ta komunikacija traje duži period i nadamo se da ćemo uskoro stići do rešenja. Očekujemo da će deca danas doći u školu. Situacija je kompleksna, ali se trudimo da pronađemo model kojim će svi biti zadovoljni - kazala je direktorka škole Nadica Filipović, pišu Večernje novosti.

Ona je potvrdila da je dečak na čije se ponašanje roditelji žale u procesu inkluzije, ali nije želela da govori o detaljima. Opisujući mnogobrojne incidente, roditelji navode da njihova deca plačući odbijaju da idu u školu, jer strahuju od ovog dečaka. On ih šutira, šamara, udara im glavu o zid, davi, vuče po podu, bode ih olovkom, uništava im školski pribor, otima užinu...

Foto: Privatna arhiva

- Prošle nedelje je devojčici pocepao duksericu, pa su je roditelji premestili u drugu školu, a izgleda da ni mi nećemo imati izbora, ako konačno neko nešto ne preduzme - zaključuju roditelji i ističu da je dvodnevni prekid nastave bio upozorenje da nasilje u školi više niko neće da trpi.

PERSONALNI ASISTENT

Roditelji ističu da je dečak inteligentan, ali ne mogu da objasne zbog čega je sklon nasilju. Oni ističu da su stručnjaci ocenili da mu je potrebna pojačana pažnja kako bi pratio nastavu.

- I tom detetu, kao i našoj deci, treba pomoći. Predložili smo da škola za njega zatraži ličnog pratioca, jer je učiteljici teško da vodi brigu o njemu, a da se posveti i ostaloj deci - kaže jedan od roditelja.

VIDEO: Nasilje u školama

Daljinac

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    30. mart 2018 | 14:30

    U kavez sa divljakom.

  • Igor

    30. mart 2018 | 13:10

    Čim takne neko iz odeljenja druga deca treba da se skupe i da ga umlate i tako jedno 5-6 puta i naucice lekciju.

  • penzionerka

    30. mart 2018 | 13:11

    Volela bih da dozivim da profunkcionise pravna drzava, sa pravim zakonima i odovarajucim kaznama. Da ne bude vazno cije je dete ako je ucinilo krivicno delo. Tezi sucaj!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA