Hočevar u uskršnjoj poslanici poslao važnu poruku vernicima: Sačuvajmo dostojanstvo svakog čoveka

Beogradski nadbiskup je poželeo da Hristov mir vlada u srcima svih nas

  • 2

Beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar kritikovao je u uskršnjoj poslanici potrošačko društvo i poželeo da u prazničnim danima uskrli Gospod probudi u svima nama glad i žeđ za pravednošću da bi se što više poštovalo dostojanstvo svake osobe.

VASKRS ILI USKRS? Ovako se PRAVILNO čestita najveći hrišćanski praznik!

Stanislav Hočevar je naglasio da je današnji mentalitet plod tiranije parcijalizovanog života i da se taj mentalitet rodio iz svakodnevice u kojoj nabavljamo mnoštvo stvari na kojima piše "uzmi i baci", te da to utiče i na naše stavove o životu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Danas mislimo da je moguće na svim područjima samo uzimati i bacati! Često nam i mediji stvaraju takvo viđenje da je moguće uzimati kako se kome sviđa, a potom bacati ili odbacivati – onako kako se kome prohte - naveo je Hočevar u uskršnjoj poslanici.

Kako je rekao, Isus je pokazao i dokazao vrednosti života, da svako ljudsko biće, svaka porodica, sve nacionalne zajednice i društveno-političke institucije imaju svoje dostojanstvo.

- Krajnje je vreme da gladujemo za takvim poštovanjem pojedinačnog, crkvenog i društvenog života i da se sa tim namerama angažovano molimo. Mi hrišćani posebno smo dužni da ljudima današnjice pokažemo kako se nebeski otac brine za svakog pojedinca, za svaku porodicu, za zajednicu unutar naseg društva - istakao je Hočevar.

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ukazuje da u vreme Uskrsa ne smemo da zaboravimo da nebeski otac šalje svog sina u smrt samo da bi se sačuvalo dostojanstvo svakog čoveka, svake porodice, svake zajednice.

- Želim da uskrsli Gospod probudi u svima nama glad i žeđ za pravednošću, da bi se što više poštovalo dostojanstvo svake osobe - rekao je Hočevar.

Poželeo je da Hristov mir vlada u srcima svih nas i ukazao da se ne zaboravi da je događajima muke i smrti Isus Hrist proglašen kraljem mira i slobode.

- On neka vas prati i zato vas blagosiljam u ime Oca, Sina i Svetog duha - zaključio je Hočevar.

Daljinac

(Telegraf.rs/RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA