Palma organizuje maraton u Paraliji: Zagrevanje za ovu trku obavljeno u Jagodini (FOTO)

Maraton u Grčkoj održaće se 7. i 8. jula i svi maratonci mogu i dalje da se prijave

  • 2
Jagodina,  drugi ulicni maraton

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

U Jagodini se danas održava "Drugi ulični mararton", na kome učestvuje oko 1.500 trkača iz 8 evropskih zemalja i iz 100 gradova Srbije.

Zgodni Jagodinac srušio Ginisov rekord: Trenira 10 sati dnevno, trenutno nema devojku, ali gomila njih mu šalje poruke ceo dan... i noć (FOTO) (VIDEO)

Pored glavnih trka, maratona i polumaratona, održane su i trke zadovoljstva, trke penzionera i trke dece svih uzrasta, od vrtića do srednje škole. Drugi jagodinski maraton otvorio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković Palma.

- Želim da pozovem sve maratonce da istaknu svoju kandidaturu za maraton koji će se u organizaciji Skupštine grada Jagodine i grada Katerini u Grčkoj održati u Paraliji, koja je deo grada Katerini, 7. i 8. juna ove godine - rekao je predsednik Marković otvarajući maraton.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

- Maratonci se bave tim sportom iz ljubavi i to je jedini sport gde ne mogu da se zarade pare, a treba mnogo odricanja da bi se postigao rezultat. Jagodina je sportski centar i nijedan grad u Evropi ne može da se uporedi sa Jagodinom, kada govorimo o finansiranju sporta iz budžeta - kaže predsednik Skupštine grada Jagodine i dodaje:

- Svako selo na teritoriji grada Jagodine ima dva terena, jedan za male sportove sa rasvetom i jedan za velike sportove. Svako selo ima i Dom kulture koji đaci koriste u zimskom periodu za fizičko vaspitanje. Skupština grada Jagodine finansira sve sportove na svojoj teritoriji i nagrađuje one koji postižu rezultat.

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kriticar

    1. april 2018 | 14:31

    Kad ce biti takmicenje u iskopu i prevozu uglja.

  • Čarls Bronson

    1. april 2018 | 17:36

    Bolje mu je da uloži u FK da ne gube sa pet razlike .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA