• 17

Danas je Međunarodni dan Roma: Srbija radi na tome da se podigne svest o problemima sa kojima se suočavaju

Ministarstvo će nastaviti i u narednom periodu da radi na osnaživanju položaja Roma i Romkinja

  • 17

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, čestitao je Međunarodni dan Roma svim pripadnicima romske nacionalne zajednice i rekao da kao društvo radimo na tome da se podigne svest o problemima sa kojima se Romi suočavaju.

Isključeni su iz društva, rano napuštaju školu, a udaju se sa 13 godina: Ovo je njihova životna priča

- Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je mnogo toga uradilo kada je u pitanju poboljšanje uslova života Roma u Srbiji. Napravljen je veliki pomak, ali postoji još mnogo toga u planu.

- Kroz sprovođenje antidiskriminacionih politika, nastojaćemo da stvorimo povoljan ambijent za efikasno obezbeđivanje zaštite svih nacionalnih manjina, od bilo kog vida diskriminacije - istakao je ministar Đorđević, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Kako je rekao ministar, Ministarstvo će nastaviti i u narednom periodu da radi na osnaživanju položaja Roma i Romkinja, a glavne aktivnosti Ministarstva usmerene su ka programu "Podrške EU inkluziji Roma-Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma" u okviru koga je implementacioni partner Stalna konferencija gradova i opština.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pancevac

    Evo lunjara u zadruzi koja prava sve ima zbog tog stoje romkinja

  • Partizan pa Bog

    Romi su zaduzili Srbiju kroz ratove uvek su bili uz njih .

  • Uča

    Svakom treba pomoći i pružiti ruku,samo tužno je što se Romima bave ljudi koji nisu u dodiru sa njima,koji ne znaju kako im prići i kako ih privoleti da se uključe u svakodnevnicu današnjeg života...Tj. njuh to i ne interesuje ....važno da su im usta puna bajki,džepovi para,i propusnica za kojekakva druženja....Cirkus!

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima