15. žrtva malih boginja: Preminula beba u Nišu

Beba je imala problem sa plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo.

  • 0

Jedanaestomesečna beba preminula je u Kliničkom centru u Nišu usled komplikacija izazvanih malim boginjama, potvrdio je načelnik intenzivne nege na Dečijoj internoj klinici Dejan Milojević.

Treće dete umrlo od boginja u Srbiji...imala je samo dve godine

On je rekao da je dete rodom iz Doljevca primljeno na bolničko lečenje 6. aprila, a da je preminulo u sredu uveče, 11. aprila. Milojević kaže da je, pre nego što je obolela od boginja, devojčica bila zdrava, bez hroničnih bolesti.

- Beba je imala problem sa plućima i disanjem i stavljena je na respirator, ali je srce jako loše odreagovalo. Imala je zastoj u radu srca na koji ništa nije moglo da utiče - rekao je Milojević za Blic.

On je dodao da je devojčica primljena u relativno dobrom stanju, ali se njeno stanje pogoršalo na dan-dva pre smrti.

- Telo smo poslali na obdukciju, a po kliničkoj slici najverovatnije se radi o infekciji srčanog mišića - izjavio je Milojević.

Milojević kaže da sada na intenzivnoj nezi Dječije interne klinike nema dece životno ugrožene malim boginjama, ali ima dece koja se leče od ove bolesti. Preminula beba je peta žrtva malih boginja u Nišu, a 15. u Srbiji.

Prema podacima Institua za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", od morbila je do sada u Srbiji oboljelo 4.740 lica.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA