Rešavamo enigmu: Da li je vezivanje pojasa obavezno baš za sve učesnike u saobraćaju?

Jedina gora stvar od nevezivanja pojasa je nepravilno vezan sigurnosni pojas

Poštovani čitaoci,
Molimo vas da se pridržavate sledećih pravila za pisanje komentara:

  • Neophodno je navesti ime i e-mail adresu u poljima označenim zvezdicom, s tim da je zabranjeno ostavljanje lažnih podataka.
  • Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.
  • Prilikom pisanja komentara vodite računa o pravopisnim i gramatičkim pravilima.
  • Tekst komentara ograničen je na 1500 karaktera.
  • Nije dozvoljeno postavljanje linkova odnosno promovisanje drugih sajtova kroz komentare, te će takve poruke biti označene kao spam, poput niza komentara istovetne sadržine.
  • Komentari u kojima nam skrećete pažnju na propuste u tekstovima neće biti objavljeni, ali će biti prosleđeni urednicima, kao i oni u kojima nam ukazujete na neku pojavu u društvu, ali koji zahtevaju proveru.
  • NAPOMENA: Komentari koji budu objavljeni predstavljaju privatno mišljenje autora komentara, to jest nisu stavovi redakcije Telegrafa.
Odgovor na komentar korisnika Ćorloilo Ćorlo Pk
Ime je obavezno
E-mail adresa je obavezna
E-mail adresa nije ispravna
*otkucano <%commentCount%> od ukupno <% maxCommentCount %> karaktera
Komentar je obavezan

<% message.text %>

Komentari

  • Branko

    29. novembar 2022 | 13:00

    Ja lično ne ugrožavam bezbednost saobraćaja time što nisam vezao pojas.Ne ugrožavam putnike koji se kreću meni u susret,ili ih obilazim.Isto tako u slučaju saobraćajne nesreće ugrožavam samog sebe,a ne ostale učesnike u saobraćaju!!!Tako da je taj zakon usvojen da bi se punio budžet Srbije....Ne morate vi gospodine Okanoviću misliti o mojoj bezbednosti, prepustite to meni,a vi bolje mislite o bezbednosti učenika kod osnovnih i srednjih škola u Srbiji.Pešački prelazi su nevidljivi,ulična rasveta katastrofa, školskih policajaca nema nigde,a zakon čini mi se postoji za školskog policajca samo se ne sprovodi itd.... Mogli bi smo tako tri dana o mnogo bitnijim zakonima od ovoga za pojas,ali da ne dužimo dalje... Toliko od mene.....

  • Dejan Najdanović

    02. avgust 2019 | 01:43

    Gospodine okanoviću Veoma sam vam zahvalan i u svoje i ime svih gradjana Srbije zbog vašeg ličnog angažovanja na temu bezbednosti učesnika saobraćaja sa posebnim osvrtom na povećanje novčane kazne zbogom nevezivanja pojaseva! Smatram da je svaki vozač motornog vozila lično odgovoran za bezbednost svojih putnika tj.u slučaju da neko ne želi da veže pojas u vozilu kojim upravlja ima puno pravo da takvog putnika udalji iz svog vozila, Ali se nikako nemogu složiti sa vama da,ako je vozač sam u vozilu i kad ima isključivo samoodgovornost, podleže sankcionisanju po ovom zakonu! Stoga apelujem na vas i na zakonodavstvo da hitno donese zakon o zabrani samoubistava i da u slučaju nepoštovanja ovog zakona,na licu mesta izvršitelju ovog prekršaja na licu mjesta izrekne drakonsku novčanu kaznu u cilju sprečavanja novih prekršaja!!!a sva naplaćena novčana sredstva proslediti direktno u budžet režimskim lokalnim samoupravama! I još jedan apel za dobrobit svih preostalih gradjana Srbije koji još nisu iznašli načina da odu iz nje!! Naime apelujem da se pešacima kao učesnicima u saobraćaju izriču kazne zbog nevezivanja pertli na obući,jer na taj način ugrožavaju sigurnost drugih učesnika saobraćaja jer može dovesti do slučaja da zbog saplitanja zbog nevezanih pertli, prilikom pada,mogu drugog učesnika u saobraćaju da odgurnu pod točkove nekog motornog vozila!!! Morate mi priznati da ima logike i smisla da se pozabavite ovim mojim predlogom,biće mi čast da se moje ime spominje u realizaciji ovakvog zakonskog akta u budućnosti,mada i ne mora nemam ništa protiv da vi poberete zasluge u slučaju da se nešto realizuje..meni je bezbednost gradjana na prvom mestu!!! Unapred zahvalan na pažnji i uvažavanju... pripadnik nacionalne manjine (Srbin)gospodin.... Najdanović Dejan

  • Radnik

    23. april 2018 | 06:13

    Ja kao radnk koji radi za 27000 ukoliko mi se desi da zaboravim da se vezem. idem u zatvor ili da mi seku struju ili deca da pocrkaju gladna. Vi pravite zakone i ne brinete za vase gradjane nego za vase dzepove zato svi i odlaze odavde . U nemackoj je cak sve jeftinije nego ovde.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA