Miloš je imao sve u rodnoj Africi i tamo je mogao da živi na visokoj nozi: Umesto toga, izabrao je da služi vojsku u Srbiji (VIDEO)

- Mladi vojnici ovde u Srbiji su dobri i uvek su spremni da mi pomognu. Kod mene u vodu trojica vojnika znaju engleski u uvek mogu nešto da ih pitam kada mi nije jasno - kaže Đorđević

  • 15

Miloš Đorđević, iako rođen u Johanesburgu u Južnoj Africi dokaz je da se za dobrovoljno služenje vojnog roka ne prijavljuju samo oni koji žele da se zaposle u Vojsci Srbije. Ima i onih iz dijaspore.

Pre nego što smo došli u Vojsku Srbije sneg smo videli samo na TV-u (VIDEO)

Đorđević koji je po zanimanju diplomirani ekonomista kaže da su porodica i prijatelji podržali njegovu ideju, jer je uvek želeo da jedan deo života provede u Vojsci Srbije.

- Precizno, ja sam 9.000 kilometara daleko od kuće. Počelo je tako što sam pozvao konzula u Pretoriji, gde živim. On je rekao da mogu da dođem i zatim sam u ambasadi popunio papire i to je bilo to - objašnjava Miloš Đorđević za RTS.

U Vojsci Srbije provešće šest meseci Printskrin: Youtube/RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

Prvi deo obuke u trajanju od mesec i po dana proveo je u Centru za obuku u Valjevu, zatim je pešadijsku obuku nastavio u Požarevcu, a u Vojsci Srbije provešće šest meseci.

AFRIKANCI U VOJSCI SRBIJE: Spremamo se da postanemo pravi srpski oficiri! (VIDEO) (FOTO)

Iako je Južna Afrika ekonomski najrazvijenija zemlja na Crnom kontinentu, a belci koji čine manjinu u ovoj zemlji imaju veoma visok životni standard - na nivou Zapadne Evrope Miloš je ipak odlučio da dođe ovde.

Znao je dosta o Srbiji dolazeći za vreme raspusta u našu zemlju.

Tokom boravka ovde, popravilo mu se i znanje srpskog jezika Printskrin: Youtube/RTS emisija Dozvolite - Zvanični kanal

Život i obaveze vojnika su, kako kaže, pozitivno uticale na njega, a popravilo se i njegovo znanje srpskog jezika.

- Mladi vojnici ovde u Srbiji su dobri i uvek su spremni da mi pomognu. Kod mene u vodu trojica vojnika znaju engleski u uvek mogu nešto da ih pitam kada mi nije jasno.

Po povratku u Južnu Afriku čeka ga posao i to u firmi u kojoj je bio na praksi tokom poslednje godine studija.

Starešine ga veoma hvale, a i on će u svoju daleku Južnu Afriku odneti dobre utiske iz Vojske Srbije, a radne navike, osećaj za rad, red i disciplinu koje je stekao pomoći će mu da lakše savlada nove izazove u životu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    21. april 2018 | 20:43

    Pravi si Miloše patriota,kamo sreve da su svi takvi.

  • Maja

    21. april 2018 | 20:25

    Bravo! Ovih dana u razgovoru sa nekim vojnim licima ili ugovorcima nailazim na toliku pljuvacinu vojske od njih licno...na moje insistiranje da svi klinci treba da sluze vojni rok oni se smeju i kazu da sam luda''koj bre vojni rok koja vojska to je sprdacina !,ako mislis svoje dete da saljes onda si nenormalna,,...u vremenu gubljenja moralnib vrednosti gde je omladini prezentovano kako jr super biti gej kako je trava i ostala droga in kako je alkohol dobar izlaz za bes kako i kako...za mene je vojska Srbije najveci stub ovog naroda ali na zalost u njoj rade idioti!sva muska deca treba da odsluze vojni rok!

  • Pero . zvechan

    21. april 2018 | 21:16

    Alal vera msjstore.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA