Sramotni prizori smeća koje ostane na Kopaoniku kad ljudi odu, a sneg se otopi: "Ovoliko đubre ostavljaju samo bogati" (FOTO)

Akcija čišćenja sprovedena je proteklog vikenda

  • 11

Dok traje zima Kopaonika liči na bajku, ali kada zima prođe i sneg se otopi, ovo poznato zimovalište pokaže svoje drugo lice. Beli pokrivač je nestao i otkrio tone đubreta.

Kada prođe zima, Kopaonik pliva u smeću i nestane bajka koju znamo (FOTO)

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije organizovali su veliko godišnje čišćenje uz pomoć JP Skijališta Srbije i Nacionalnog Parka Kopaonik.

Akcija je sprovedena tokom proteklog vikenda, a izazvala je bure komentara na društvenim mrežama.

- Ovoliko đubre ostavljaju samo oni koji imaju mnogo para, a malo vaspitanja, jer drugi sebi ne mogu da priušte Kopaonik - napisao je jedan korisnik Fejsbuka.

Njegovo mišljenje dele mnogi.

- Eto ekipe sa mnogo love bez trunke vaspitanja - smatra drugi korisnik.

Bilo je i onih koji smatraju da bi na skijalištu trebalo postaviti još više kanti, kako bi bacanje đubreta bilo olakšano.

Akciju su organizovali spasioci GSS, Foto: Info Kop/Facebook

Pored dobrovoljne akcije čišćenja planine, cilj je bio i da se pokaže primer i skrene pažnja na količinu smeća koji ostaje iza velikog broja turista nakon skijaške sezone.

Sneg koji se otopio otkrio je grozan prozir, Foto: Info Kop/Facebook

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lanmi

    23. april 2018 | 18:54

    Па што чишћење ђубрета на копаонику не организују хотели који су током зимске сезоне пуни и узели милионе евра , то су њихови гости направили толико ђубрета , а не сиротиња која то организује бесплатно?

  • Putin R.S

    23. april 2018 | 13:30

    Ma jok " bogati"? To su oni sto nemaju hleba da jedu. Oni idu na Kopaonik da se skijaju i sankaju. Kada ce "bogatas" ovako nesto da uradi? Ma 'ajte molim vas nemojte njih da klevetite. Oni ne parkiraju gde stignu, ne bahate se, lepo su vaspitani..., sve to rade oni koji nemaju iz kurtoazije.

  • curcija

    23. april 2018 | 13:30

    Ne idee sirotinja na Kopaonik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA