≫ 

Srbija vas nikada neće zaboraviti: Studenti Prištinskog univerziteta su naš prvi bedem (FOTO)

Jović je studentima poručio da treba da uče i rade vredno, jer to je ono što će im omogućiti da žive bolje i što će našem društvu dati stratešku prednost u odnosu na sve neprijatelje, kojih nije malo

  • 0

Dan studenata Prištinskog univerziteta obeležen je danas svečanom akademijom u Kosovskoj Mitrovici, gde je upućena jasna poruka da će ta visokoškolska institucija nastaviti da funkcioniše u okviru obrazovnog sistema Srbije a da će njenim studentima biti pruženi najbolji mogući uslovi za učenje i usavršavanje.

Potrebni su nam ljudi koji razmišljaju van okvira: Premijerka otvorila međunarodno studentsko takmičenje (FOTO)

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Željko Jović ocenio je tom prilikom da biti student u Kosovskoj Mitrovici danas nije nimalo lako, ali da nije laka ni odgovornost koja će na mladim srpskim akademcima biti po završetku studija.

- Studirati i živeti ono što vi živite je deo jedne velike zajedničke odgovornosti. Vi ste naš prvi bedem i od vas najviše očekujemo. Brod koji mi vodimo je u nemirnom moru. Sve ono što radite je priprema da jednoga dana taj brod preuzmete vi - rekao je Jović i naglasio da se nada da će se preuzimanje kormila dogoditi u mirnoj luci.

Dan studenata Prištinskog univerziteta/Foto: Tanjug/KANCELARIJA ZA KIM

Jović je studentima poručio da treba da uče i rade vredno, jer to je ono što će im omogućiti da žive bolje i što će našem društvu dati stratešku prednost u odnosu na sve neprijatelje, kojih nije malo.

- Država Srbija neće nikada da vas zaboravi. Radićemo i trudićemo se da ostanete deo srpskog obrazovnog sistema, da radite u srpskim institucijama i da državu Srbiju čuvate onako kako je čuvate i danas - naglasio je Jović.

On je podsetio da je danas i Dan Vojske Srbije, ali da snaga nijedne, pa ni srpske države, ne bi trebalo da leži u topuzu, već u znanju i vrlini, a da pobede treba da se otvaruju u miru i da počivaju na čovekoljublju.

Dan studenata Prištinskog univerziteta/Foto: Tanjug

REKTOR ČESTITAO PRAZNIK

Rektor Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Rade Grbić čestitajući praznik pozvao je studente na neprekidni i samopregorni rad.

- Upijajte nova znanja, jer vaša mladost i vaše znanje stečeno na ovom Univerzitetu, čine našu osnovnu snagu - poručio je rektor Grbić.

Ispred krovne studentske organizacije Srbije SKONUS-a svojim kolegama ovaj dan je čestitao Milan Savić, predsednik te asocijacije, koji je studentima poručio da "ne smemo stati ovde jer nam predstoje nove borbe ali i nove pobede".

Dan studenata Prištinskog univerziteta/Foto: Tanjug/KANCELARIJA ZA KIM

- Nikakve podele nisu potrebne već jedinstvo. Pobede ćemo ostvarivati na svim poljima a motiv im je uvek isti - a to je očuvanje naše kulturne baštine i teritorijalnog integriteta i očuvanje srpskog obrazovnog sistema na području Kosova i Metohije - rekao je Savić.

- Studiranje na ovom Univerzitetu nije slično studiranju na drugim univerzitetima u zemlji. Studenti ovde, pored znanja koje stiču, uče možda i najvažniju školu u životu - da postanu ljudi, dobri ljudi, i kao takvi uče šta je istina i šta je pravda - rekao je u obraćanju kolegama student prorektor Nemanja Biševac.

On je napomenuo da zbog znanja koje stiču, studentima nije problem da učestvuju na višestruke načine u odbrani svog univerziteta ali i svoje zemlje.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA