≫ 

Srbija na 6. mestu po iseljavanju stanovništva: U toku je masovni odliv ljudi iz ovog dela Evrope, nikada nije tako bilo (FOTO)

Prvo mesto po odlivu stanovništva drži Bugarska, dok je Srbija na šestom mestu

  • 59

Najnovije istraživanje UN-a za Istočnu Evropu je pokazalo da se Srbija nalazi među prvih šest zemalja na svetu po iseljavanju stanovništva. Naša zemlja bi na taj način mogla da ostane bez 1.314.000 stanovnika. Nikada u modernoj istoriji nije zabeležen slučaj odliva stanovništva u istočnoj Evropi u ovolikom broju.

ALARMANTNI PODACI: Za manje od 30 godina, nestaće skoro 2 miliona Srba! Srbija će se iseliti, a mnogi će doći u Beograd!

Prvo mesto po odlivu stanovništva drži Bugarska, druga je Letonija, treća Hrvatska, slede je, ruku pod ruku, Litvanija i Rumunija i na šestom mestu je Srbija. 

Podaci pokazuju da stanovništvo masovno odlazi s Balkana.

- Ekonomska i socijalna nesigurnost, neizvesna budućnost, loš standard su značajno uticali na negativnu stopu nataliteta i masovno iseljavanje - piše na Tviteru Joan Hoey, analitičarka EU za Istočnu Evropu.

Iza Srbije na listi su Bosna i Hercegovina, Albanija, Makedonija, Slovenija i Crna Gora. Najnižu stopu gubitka stanovništa ima Češka.

- Ukupan broj stanovništva Istočne i Centralne Evrope bi sa 121 milion 2017. godine mogao spasti na svega 104 miliona stanovnika 2050. godine  - piše u dugoročnoj prognozi UN-a.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radosav

    5. maj 2018 | 09:18

    Da ima neka bolja buducnost nebi niko napustio srbiju ali nazalost nema iz dana u dan sve gore i gore u svakom pogledu.

  • Ich

    5. maj 2018 | 09:10

    Ko zadnji izadje neka ugasi svetlo

  • Zabrinuti gradjanin

    5. maj 2018 | 09:16

    Pa zašto ovoliko naroda ide iz zemlje kad nam nikad nije bilo bolje nego sad, kad rastu plate i penzije i bdp i kad ovi iz vlade kažu da svi hrle u Srbiju!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA