Užas u školi u Sremskoj Mitrovici: Dečaku odstranjen bubreg - pao na školsku stolicu dok je otvarao prozor

S. Š. je učenik prve godine smera mašinski tehničar, a teže je povređen za vreme školskog odmora u prepodnevnoj smeni

  • 3

S. Š. (15), učenik Srednje tehničke škole "Nikola Tesla" u Sremskoj Mitrovici, kojem je u sredu posle povrede zadobijene u pauzi nastave odstranjen bubreg u Opštoj bolnici, u stabilnom je stanju i oporavlja se, rečeno je "Novostima" u toj zdravstvenoj ustanovi. Policija je uradila uviđaj, škola obavestila Ministarstvo prosvete, a Milisav Daničić, direktor škole, žali zbog ovog nesrećenog slučaja, koji je mogao da se izbegne.

S. Š. je učenik prve godine smera mašinski tehničar, a teže je povređen za vreme školskog odmora u prepodnevnoj smeni, kada se popeo na sims od prozora, izgubio ravnotežu i pao na stolicu, koja je bila pored.

Robijaši rešili problem pasa lutalica u jednom gradu u Srbiji (VIDEO)

- On je, najverovatnije, hteo da otvori prozor koji je viši u odnosu na ostale u učionicama. Da li se okliznuo ili je nezgodno stao, uglavnom, pao je na stolicu, koja se okrenula. U tom trenutku njegova povreda nije izgledala tako ozbiljno, ali mi smo odmah pozvali njegove roditelje, koji su ga odvezli u bolnicu - prepričava nemili događaj Milisav Dančić, direktor škole.

Popeo se na sims od prozora, izgubio ravnotežu i pao na stolicu Foto-ilustarcija: Tanjug/Zoran Žestić, Mobex

Tek kad je dečak dovezen u bolnicu, ustanovljeno je da mu je bubreg prepolovljen.

- Tim lekara na čelu sa načelnikom službe Opšte hirurgije dr Đorđem Teodorovićem, izveo je operaciju, gde je povređeni bubreg morao da se odstrani. Dečak se nalazi na Intenzivnoj nezi, stabilnog je stanja, svestan, i njegov oporavak ide nabolje. Ako se nastavi ovakav tok oporavljanja, on bi već u petak mogao da bude prevezen na opšte odeljenje - kaže za naš list Biljana Sremčić, zadužena za odnose s javnošću u bolnici.

Vest o nesrećnom slučaju u STŠ "Nikola Tesla" potresla je i predstavnike Grada, koji su se čuli sa porodicom učenika i uputili im podršku.

Inspektori su i danas boravili u školi, ispitivali sve elemente i okolnosti ove nezgode.

- Definitivno je ovo bio nesrećan slučaj. Dete je najbolji učenik u razredu, miran, povučen i žao mi je što se ovo desilo, a nije moralo. Dosad smo u povećanje bezbednosti učenika uložili više od milion dinara, ali dese se neke stvari koje ne mogu da se predvide - pojašnjava Denčić.

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleks

    10. maj 2018 | 23:40

    Ma znate sta to u skolama je sve neprakticno stolice napravljene tako da se krivi kicma prozori na visokim mestima malo vise treba povesti racuna o ergometriji i antrpometriji

  • Slavka

    11. maj 2018 | 08:15

    Tačno slažem se sa prethodnim komentarom moje dete je 8 razred visok je preko 180 cm ,stalno se žali kako niti može normalno da sedi niti da piše jer su klupe i stolice kao za predškolce.

  • Sasa

    12. maj 2018 | 08:33

    Ako ima neke vajde ,posto je dijete postalo inalid ,nek tuze skolu ,bar novac da dobiju ,jer trebace im,tesko i zalosno...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA